Τελευταία Νέα
Speculator

Ράλι 12,5% της Cenergy στις Βρυξέλλες και απόκλιση 24% από την τιμή στο ΧΑ

Ράλι 12,5% της Cenergy στις Βρυξέλλες και απόκλιση 24% από την τιμή στο ΧΑ
Νέο έργο στα Ελληνικά Καλώδια
Με άνοδο 12,5% έκλεισε χθες το απόγευμα 23/11/2020 η μετοχή της Cenergy στις Βρυξέλλες στα 2,25 ευρώ, ενω αντίθετα στην Αθήνα σημειώθηκαν ρευστοποιήσεις με την μετοχή να κλείνει στα 1,82 ευρώ, με πτώση 4,71% και 299 χιλιάδες κομμάτια.
H είδηση της ανόδου στην Αθήνα κινητοποίησε τους επενδυτές καθώς αναμενόταν , σύμφωνα με δημοσίευμα, το κλείσιμο της συμφωνίας με τον γαλλικό όμιλο της Nexans την περασμένη Πέμπτη ή Παρασκευή – εξ' ου και οι ρευστοποιήσεις στην Αθήνα.
Πρόσφατα, ο ελληνικός όμιλος στην ανακοίνωση του είχε κάνει λόγο για συζητήσεις σε πρώϊμο στάδιο, ωστόσο η άνοδος της μετοχής στις Βρυξέλλες υποψιάζει καθώς στο βελγικό χρηματιστήριο η μετοχή δεν διακινεί πολλά κομμάτια ή δεν ανοίγει, κάτι που συνέβη και χθες καθώς διακινήθηκαν μόλις 11.963 κομμάτια.

Σχέση ανταλλαγής

Πάντως με βάση την χρηματιστηριακή αξία της Nexans στο Παρίσι 2,1 δισ. ευρώ και με την προϋθπόθεση ότι, η άνοδος θα συνεχιστεί στην μετοχή της
Cenergy (2,40 ευρώ) οδηγεί σε μια  σχέση ανταλλαγής 1 προς 4, δηλαδή μια Nexans για κάθε 4 Cenergy.         
H θυγατρική της Cenergy της Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables) αναλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση υπογείων
καλωδίων 132 kV για το έργο “Douglas North” της SP Transmission.
Eν τω μεταξύ, η SP Transmission PLC (“SPT”), ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές δικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέθεσε στην Hellenic Cables την προμήθεια και εγκατάσταση υπογείων καλωδίων υψηλής τάσης 132 kV, για τη σύνδεση του χερσαίου αιολικού πάρκου Douglas West με το νέο υποσταθμό Douglas North καθώς και τη σύνδεση του χερσαίου αιολικού πάρκου Kennoxhead Extension με τον υποσταθμό Middlemuir Windfarm, μέσω τροποποίησης του ήδη υπάρχοντος υπογείου κυκλώματος 132 kV μεταξύ Coalburn και Middlemuir.

Σύνδεση αιολικών πάρκων

Το υπάρχον υπόγειο καλωδιακό κύκλωμα των 132 kV μεταξύ Coalburn και Middlemuir χρειάζεται να τροποποιηθεί για να διευκολυνθεί η σύνδεση δυο νέων αιολικών πάρκων Douglas West (51 MW) και Kennoxhead Extension (60 MW).
Οι εργασίες περιλαμβάνουν τις τροποποιήσεις του υπάρχοντος κυκλώματος καθώς επίσης την αναβάθμιση των υπαρχόντων καλωδίων και τον επανασχεδιασμό του συστήματος γείωσης που αφορά τόσο το νέο κύκλωμα μεταξύ Coalburn και Douglas North όσο και το κύκλωμα μεταξύ Douglas North και Middlemuir, ώστε να διασφαλιστεί η σύνδεση με τον υποσταθμό Douglas North 132/33kV.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, η Hellenic Cables θα προμηθεύσει περίπου 10 χλμ. υπογείων καλωδίων 132kV με μόνωση XLPE μαζί με τα σχετικά εξαρτήματα, καθώς και την εγκατάσταση και τον τελικό έλεγχο σε συνεργασία με επιλεγμένους συνεργάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η σύμβαση αυτή πιστοποιεί τη συνεχή παρουσία και επένδυση της Hellenic Cables στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ήδη διαχειρίζεται τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διάθεσης.
Τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Hellenic Cables στη Θήβα, το τέταρτο τρίμηνο του 2020.
Με το υψηλά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και την τήρηση βέλτιστων πρακτικών εργασίας, το εργοστάσιο μπορεί να παράγει καλώδια υψηλής ποιότητας για την εξυπηρέτηση των μεγαλύτερων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης