Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στα 30 εκατ. οι εξώσεις μέχρι το τέλος του έτους, 14 εκατ. χάνουν επίδομα ανεργίας

ΗΠΑ: Στα 30 εκατ. οι εξώσεις μέχρι το τέλος του έτους, 14 εκατ. χάνουν επίδομα ανεργίας
Χωρίς δίχτυ ασφαλείας εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ...
Ενώ οι αγορές παραμένουν σε δύσκολη θέση λόγω της έντασης μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της Fed, μετά την έκπληξη που επεφύλασσε ο υπουργός Οικονομικών Mnuchin προς τον πρόεδρο της Fed Powell, με το αίτημα για επιστροφή κονδυλίων ύψους 455 δισεκ. δολ., 30 εκατομμύρια πολίτες κινδυνεύουν με έξωση, ενώ τα επιδόματα ανεργίας που αναστέλλονται υπολογίζονται σε 14 εκατομμύρια.
Υπενθυμίζεται πως ο νόμος CARES διεύρυνε την επιλεξιμότητα και τη διάρκεια ασφάλισης για τους ανέργους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Από αυτό, το πρόγραμμα βοήθειας για την πανδημία ανεργίας (PUA) ήταν η μεγαλύτερη συνιστώσα, παρέχοντας παροχές ανεργίας σε εργαζόμενους που κανονικά δεν είναι επιλέξιμοι, όπως οι συμβασιούχοι και αυτοαπασχολούμενοι.
Το PUA παρείχε σε αυτούς τους εργαζομένους επιδόματα ανεργίας 39 εβδομάδων.
Εν τω μεταξύ, το πρόγραμμα αντιστάθμισης ανεργίας έκτακτης ανάγκης (PEUC) προσέφερε 13 επιπλέον εβδομάδες παροχών σε εκείνους που εξάντλησαν τα κανονικά κρατικά επιδόματα.
Αυτά τα προγράμματα θα λήξουν στις 26 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, επί του παρόντος υπάρχουν περισσότεροι από 21 εκατομμύρια άνεργοι εργαζόμενοι που λαμβάνουν παροχές, εκ των οποίων 13,6 εκατομμύρια είναι εγγεγραμμένοι είτε στο PUA είτε στο PEUC.
Αυτά εμφανίζονται με κόκκινο και πράσινο χρώμα στον παρακάτω πίνακα.

Σύμφωνα με αναλυτές της Century Foundation, περίπου 12 εκατομμύρια εργαζόμενοι εγγεγραμμένοι είτε στο PUA είτε PEUC θα χάσουν τα οφέλη που είχαν μέχρι το τέλος του έτους.
Βάσει των υπολογισμών της BofA, αυτό μεταφράζεται σε εισοδηματικό έλλειμμα 39 δισεκ. δολ. το α’ τρίμηνο.
Συνολικά, περίπου 14,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα χάσουν τα επιδόματα ανεργίας τους στις 31 Δεκεμβρίου.
Επίσης, ο νόμος CARES παρείχε μορατόρια στις πληρωμές.
Απαγόρευε στους ιδιοκτήτες με ομοσπονδιακά εγγυημένα στεγαστικά δάνεια να εκδιώξουν τους ενοικιαστές έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το Urban Institute, το 1/3 των ιδιοκτητών ανέφεραν ότι δεν πληρώθηκαν πλήρως ενοίκια τον Σεπτέμβριο.
Αυτό συνεπάγεται ότι περίπου 30 εκατομμύρια νοικοκυριά διατρέχουν τον κίνδυνο έξωσης μόλις λήξει το μορατόριουμ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης