Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αντιδράσεις για τους ...πανηγυρισμούς Γεωργιάδη - Αποστάσεις Θεοδωρικάκου - Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25

Αντιδράσεις για τους ...πανηγυρισμούς Γεωργιάδη - Αποστάσεις Θεοδωρικάκου - Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25
Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ - ΜέΡΑ 25 στον υπουργό Ανάπτυξης
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδημητρίου ότι φαίνεται πως η κυβέρνηση είναι πίσω από τις εξελίξεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκίνησε να παραθέτει αριθμητικά στοιχεία με τους νεκρούς ανά εκατομμύριο σε άλλες χώρες.
Όταν έφτασε στους αριθμούς της Ελλάδας (125 νεκροί ανά εκατομμύριο), ο κ. Παπαδημητρίου τον διέκοψε, ρωτώντας τον αν πανηγυρίζουν για τους συγκεκριμένους αριθμούς θανάτων στη χώρα μας, με τον Αδ. Γεωργιάδη να απαντά:
«Ναι, ότι είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο το πανηγυρίζουμε! Εσείς δεν ξέρω πώς πανηγυρίζετε στη ζωή σας».

Αποστάσεις Θεοδωρικάκου

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Γεωργιάδη, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είπε αρχικά «δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο» ωστόσο στη συνέχει τόνισε πως «ως πολίτης -και το υπογραμμίζω αυτό- θέλω να πω, ότι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να έχει όρεξη να διασκεδάζει αν βλέπει γύρω του να πεθαίνουν 100 άνθρωποι την ημέρα».
Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε πως «σημασία έχει ότι Ελλάδα στην πρώτη φάση υπήρξε θετικό πρότυπο για όλη την Ευρώπη και πρέπει και τώρα να ξαναγυρίσουμε σε μία αυστηρή και πειθαρχημένη εφαρμογή των μέτρων» αντιλαμβανόμενος πως το δεύτερο κύμα δεν έχει κυλήσει αντίστοιχα καλά για τη χώρα μας και πρόσθεσε πως «δεν μπορεί πάνω στο θέμα του κορονοϊού και της διαχείρισής του να υπάρχει συζήτηση κομματικών οφελών ή κομματική αντιπαράθεση».

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε

«Ο Υπουργός που πριν λίγες μέρες παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση «έπεσε έξω» με το άνοιγμα του τουρισμού σήμερα δηλώνει με αδιανόητο θράσος πως πανηγυρίζει γιατί «είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
«Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα μας έχει φθάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, ενώ χθες η χώρα μας είχε τη δέκατη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της και ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC τις τελευταίες 14 μέρες η Ελλάδα είναι η 17η χειρότερη στις χώρες ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό, έχοντας αφήσει πίσω της 14 χώρες που ως τα μέσα Οκτώβρη ήταν χειρότερες.
Η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες, οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία. Λίγη ντροπή και μία συγγνώμη δεν θα έβλαπτε», κατυαλήγει η ανακοίνωση.

ΜέΡΑ 25: Εξοργιστικοί οι πανηγυρισμοί των κ.κ. Γεωργιάδη και Κοντοζαμάνη για τη διαχείριση της πανδημίας

«Οι πανηγυρισμοί του κ. Γεωργιάδη και του κ. Κοντοζαμάνη για την διαχείριση από την ελληνική κυβέρνηση, του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι εξοργιστικοί», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.
Προσθέτει ότι η χώρα «αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή συνθήκη με πολλές τραγικές απώλειες και ένα σύστημα υγείας που προ πολλού έχει υπερβεί τα όρια του» και ότι «η κυβέρνηση αντί να βαυκαλίζεται, ας αναλάβει τις εγκληματικές της ευθύνες και ας προβεί έστω και τώρα σε όλα όσα 8 μήνες δεν έπραξε».
Δεν είναι δυνατόν, σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης, «να πανηγυρίζουν υπουργοί με καθημερινά τριψήφιους, πλέον, αριθμούς θυμάτων.
Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση ακόμα και τούτη την ώρα να αναλώνεται μόνο στην εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας, των κλινικαρχών εν προκειμένω, παρακαλώντας ή χρυσοπληρώνοντας τον ιδιωτικό τομέα για να βάλει πλάτη σε μια "εμπόλεμη" κατάσταση, όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός».
 «Ας συνετίσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης τους υπουργούς του, γιατί έχει και το θράσος τα όρια του», καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης