Τελευταία Νέα
Διεθνή

Qantas: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στις διεθνείς πτήσεις

tags :
Qantas: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στις διεθνείς πτήσεις
Προϋπόθεση ο εμβολιασμός, πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος
Υποχρεωτικός θα είναι ο εμβολιασμός για τους επιβάτες των διεθών πτήσεων της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas το 2021, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alan Joyce.
Δήλωσε μάλιστα ότι αναμένει από τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες να θέσουν τον ίδιο όρο.
Μιλώντας στο Channel 9 ο CEO της Qantas δήλωσε ότι η εταιρεία θα αλλάξει τους όρους για τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων, προκειμένου να αποτελεί προϋπόθεση ο εμβολιασμός, πριν την επιβίβαση στο αεροσκάφος.
Οι προοπτικές του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις πτήσεις εσωτερικού θα εξαρτηθούν από το «τι συμβαίνει με την COVID-19, αλλά σίγουρα για τους διεθνείς επισκέπτες  και για άτομα που φεύγουν από τη χώρα, πιστεύουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο», τόνισε. 
Ο Joyce πρόσθεσε ότι το αποδεικτικό του εμβολιασμού πιθανότατα θα αποθηκευτεί σε ένα ηλεκτρονικό «ψηφιακό διαβατήριο» που είναι ήδη υπό ανάπτυξη από αεροπορικές εταιρείες και κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.
Οι δηλώσεις του ευθυγραμμίζονται με τη νέα Εθνική Πολιτική Εμβολιασμού που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση της Αυστραλίας, η οποία δρομολογεί τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ως προϋπόθεση για να εισέλθουν ή να επιστρέψουν στη χώρα.
Σύμφωνα με το Executive Traveller, ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για να προσαρμοστούν τα διαβατήρια στα νέα δεδομένα.
Ο CEO της Qantas δήλωσε πολύ αισιόδοξος για τις προοπτικές ενός εμβολίου κατά της Covid - 19, το οποίο θα οδηγήσει σε άνοιγμα των διεθνών συνόρων το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης