Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Eλλάκτωρ: Το κυοφορούμενο deal Reggeborgh με Farallon και ο ρόλος των δύο εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου

Eλλάκτωρ: Το κυοφορούμενο deal Reggeborgh με Farallon και ο ρόλος των δύο εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου
Οι Έλληνες εφοπλιστές Καϋμενάκης και Μπάκος θα έχουν την εβδομάδα αυτή νέες συζητήσεις με το αμερικανικό fund farallon για τον Ελλάκτωρα
Και ενώ οι συζητήσεις του Ολλανδικού fund Reggeborgh με την Farallon δανειστή των αδερφών Καλλιτσάντση, έχοντας ενεχυριάσει τις μετοχές τους, φαίνεται να βρίσκονται στην τελική ευθεία η εμφάνιση των δύο επιχειρηματιών – εφοπλιστών που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στην μετοχική σύνθεση του Ελλάκτωρα φαίνεται να βάζει νέα δεδομένα στο δρόμο προς την ολοκλήρωση του deal.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Έλληνες εφοπλιστές Καϋμενάκης και Μπάκος θα έχουν την εβδομάδα αυτή νέες συζητήσεις με το αμερικανικό fund farallon.
Οι πιθανότητες συμφωνίας είναι πολύ ισχυρές και εφ’ όσον τα δυο μέρη καταλήξουν, τότε οι δυο Έλληνες εφοπλιστές, με έδρα το Ντουμπάϊ, αποκτούν προβάδισμα.

H κυβέρνηση θέλει έλληνες επιχειρηματίες

Η κυβέρνηση παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει τις εξελίξεις, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι σημαντικό στην μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία να μπουν Έλληνες επιχειρηματίες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Οι νέες εξελίξεις αλλάζουν τα δεδομένα στον Όμιλο και όλα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να ξεκαθαρίσουν μέσα στο επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι οι αδερφοί Καλλιτσάντση οι οποίοι έχουν περί το 25,3% του Ομίλου, είχαν αποκτήσει επιπλέον ποσοστό συμμετοχής στον Ελλάκτωρα (περί το 12,5% περί την τιμή των 2,15 ευρώ ανά μετοχή) από την Farallon έναντι δανείου 50 εκατ. ευρώ, πριν από 2,5 χρόνια, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor.
Να σημειωθεί ότι όπως έχουμε γράψει ο Ολλανδικός Όμιλος Reggeborgh, ο οποίος ελέγχει το 5,4% της «Ελλάκτωρ» και διατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς επιπλέον ποσοστού 12,5%, που ανήκει σε «όχημα» συμφερόντων του Λεωνίδα Μπόμπολα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης