Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η αντίστροφη μέτρηση των deals του CVC Partners ξεκίνησε – Συμφωνία με MIG για Vivartia έως 26/11 και έως 18/12 η Εθνική Ασφαλιστική

Η αντίστροφη μέτρηση των deals του CVC Partners ξεκίνησε – Συμφωνία με MIG για Vivartia έως 26/11 και έως 18/12 η Εθνική Ασφαλιστική
To CVC θα έχει επενδύσει στην Ελλάδα σχεδόν 900 εκατ ευρώ και θα ελέγχει νοσκομεία, Vivartia και Εθνική Ασφαλιστική
Η αντίστροφη μέτρηση των deals του CVC με την MIG για την Vivartia και την Εθνική Τράπεζα για την Εθνική Ασφαλιστική ξεκίνησε.
Με βάση καλά ενημερωμένες πηγές μετά την συμφωνία που επήλθε μεταξύ του CVC Partners και των τραπεζών για το σκέλος της εστίασης – θέμα που έχει αποκαλύψει και παρουσιάσει πολύ αναλυτικά το bankingnews – ανοίγει ο δρόμος για να κλείσει και τυπικά το deal με την Marfin Investment Group για την εξαγορά του 100% της Vivartia έναντι 175 εκατ ευρώ.
Το deal του CVC με την Vivartia θα ανακοινωθεί έως τις 26 Νοεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι η MIG είχε διαψεύσει ρεπορτάζ του bankingnews ότι έκλεισε το deal με CVC για την Vivartia… για τυπικούς λόγους.
Επίσης με βάση ενδείξεις έως τις 18 Δεκεμβρίου θα πρέπει να κλείσει η συμφωνία μεταξύ του CVC και της Εθνικής τράπεζας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι 420 εκατ ευρώ ενώ θα υπάρξει και έκδοση tier 2 ύψους 50 εκατ που θα καλύψει η τράπεζα στην Ασφαλιστική.
Οι επαφές της Εθνικής τράπεζας με το CVC έχουν προχωρήσει πολύ εξέλιξη που αποδεικνύει ότι το deal είναι κοντά… έχει ξεκινήσει και ψυχολογικός συμβιβασμός στους εργαζομένους της Εθνικής Ασφαλιστικής ότι δεν θα αλλάξουν ουσιωδώς οι συμβάσεις εργασίας.

Πρακτικά το αμερικανικό fund CVC θα έχει επενδύσει
-300 εκατ στον κλάδο υγείας
-175 εκατ για την Vivartia
-420 εκατ για την Εθνική Ασφαλιστική
Συνολικά με 900 εκατ ευρώ το CVC Partners θα καταστεί ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα.

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία CVC με MIG για την Vivartia

Το αμερικανικό fund CVC Partners έχει επί της ουσίας συμφωνήσει με την MIG για την εξαγορά του 100% της Vivartia.
Το τίμημα έχει οριστεί σε 175 εκατ τα οποία μεταφέρονται στην MIG και από εκεί θα κατευθυνθούν για να μειώσουν τον δανεισμό της στην Πειραιώς.
Υπολογίζεται ότι στην Πειραιώς θα καταλήξουν περίπου 155 ή 165 εκατ ευρώ.

Το CVC έδωσε λύση στην εστίαση

Το αμερικανικό fund CVC πέτυχε συμφωνία με τις τράπεζες για τα δάνεια της Vivartia ύψους 423 εκατ και ειδικά του κλάδου εστίασης ύψους περίπου 155 - 157 εκατ ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα το CVC θα αποπληρώσει σχεδόν το 50% των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στην Vivartia για τον κλάδο εστίασης.
Η Εθνική σε σύνολο 110 εκατ δανείων στην Vivartia τα 40 εκατ αφορούν την εστίαση.
Το CVC θα μειώσει τα 40 εκατ στα 20 εκατ θα αποπληρώσει το 50% της δανειακής έκθεσης της Εθνικής στην εστίαση της Vivartia.
H Alpha bank έχει χορηγήσει 63 εκατ δάνεια στον κλάδο εστίασης της Vivartia και μετά την αποπληρωμή του 50% θα έχει έκθεση 30 εκατ.
Η Eurobank με 43 εκατ δάνεια στην εστίαση θα μείνει με 20-21 εκατ.
Η έκθεση της Πειραιώς στα 15 εκατ δεν θα αλλάξει άπαξ και θα πάρει σημαντικό μέρος του τιμήματος που θα καταβάλλει το CVC στην MIG για την αγορά της Vivartia τα 175 εκατ ευρώ.

Μειώνεται ο δανεισμός στον κλάδο εστίασης της Vivartia 70 εκατ ευρώ

Πρακτικά από τις διαπραγματεύσεις που έχουν λάβει χώρα μεταξύ τραπεζών και CVC, διατυπώνεται η άποψη από πλευράς τραπεζών ότι το αμερικανικό fund CVC έχει κινηθεί πολύ επαγγελματικά και είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν παρέχοντας διευκολύνσεις.
1)Η Πειραιώς θα δανείσει το CVC για να αποπληρωθεί το 50% των δανείων στις άλλες τράπεζες για τον κλάδο της εστίασης.
2)Η Πειραιώς φαίνεται ικανοποιημένη από την δομή και τις παραμέτρους του deal.
3)To CVC αποδεικνύεται ότι είναι fund που από την σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει τα θέματα κερδίζει την εμπιστοσύνη των τραπεζών οι οποίες θεωρούν ότι κάνει καλές συμφωνίες.

Το CVC θέλει να επαναλάβει το Ισπανικό πείραμα και στην Ελλάδα

Το CVC Partners είχε αγοράσει στο παρελθόν νοσοκομειακές μονάδες στην Ισπανία.
Η ισπανική εταιρία που διαχειριζόταν τα θεραπευτήρια ήταν η Quirónsalud και τον Σεπτέμβριο του 2016 το CVC πούλησε τα ιδιωτικά νοσοκομεία έναντι 5,76 δισεκ. ευρώ ενώ είχε επενδύσει υποπολλαπλάσια για την αγορά τους.
Το CVC Partners αγοράζει με προοπτική οι εξαγοραζόμενες εταιρίες να ισχυροποιηθούν σε ισολογισμό και αποδόσεις και την κατάλληλη στιγμή να πουλήσει σε τιμές πολλαπλάσιες των αρχικών επενδύσεων.
Αυτό δεν θα συμβεί άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου, πρώτα οι εταιρίες θα ανακάμψουν, θα καταστούν υγιείς, κερδοφόρες, θα ενισχυθούν σε όλους τους τομείς, θα μεγιστοποιήσουν τις αξίες τους και την κατάλληλη στιγμή μετά από κάποια χρόνια… θα πουληθούν σε πολύ υψηλά τιμήματα.
Το Ισπανικό πείραμα μας δείχνει ότι το CVC Partners ακολουθεί αυτή την συνταγή επιτυχώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης