Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αλληλοκατηγορίες για την προβολή θρησκευτικών και στρατιωτικών συμβόλων στο κτίριο της Βουλής

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αλληλοκατηγορίες για την προβολή θρησκευτικών και στρατιωτικών συμβόλων στο κτίριο της Βουλής
Νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο κομμάτων για την προβολή εικόνων στο Σύνταγμα με αφορμή την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
Αντιπαράθεση σε επίπεδο στελεχών και υπουργών έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προβολή θρησκευτικών και στρατιωτικών συμβόλων στην πρόσοψη της Βουλής το Σάββατο 21/11/2020 για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για εικόνες που παραπέμπουν σε μιλιταρισμό και σκοταδισμό εγκαλούν την κυβέρνηση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με υπουργούς της κυβέρνησης να απαντούν, πως η παρούσα αξιωματική αντιπολίτευση κυβέρνηση αλλά ποτέ δεν κατάλαβε την ψυχή του ελληνικού λαού και την ορθόδοξη πίστη του.

Φίλης: Στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας

«Για στυγνή  προσβολή της Δημοκρατίας» κάνει λόγο ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με αφορμή την προβολή στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου εικόνων που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «παραπέμπουν στο διαβόητο "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"».
Το κτίριο του βασικού θεσμού  της Δημοκρατίας καλύφθηκε  από εικόνες πολεμικής κινητοποίησης και από θρησκευτικές απεικονίσεις, κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο, αναφέρει ο κ. Φίλης και προσθέτει: «πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό.
Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων.
Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου».
Ακολούθως ο κ. Φίλης στρέφεται κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: «φαίνεται ότι ο υπό τον κ. Μητσοτάκη συνασπισμός Δεξιάς, "σοβαρής"  Ακροδεξιάς  και νεοφιλελεύθερου Κέντρου, αγωνιά για το μέλλον του, μετά την πανθομολογούμενη αποτυχία του να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας.
Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του όλο το τελευταίο διάστημα να αναβαπτίζεται στα βρώμικα  νερά του μιλιταρισμού, του  σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής  εθνικοφροσύνης.
Είναι, άραγε,  τόσο σημαντικά  τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα "ορφανά" υπολείμματα  της Χρυσής Αυγής,  ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές; Το άμεσο μέλλον θα δείξει.
Πάντως, όσον αφορά στο παρόν,  τόσο "φιλελευθερισμό" είχαμε να δούμε από τη χούντα».
Image

Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε ποτέ την ψυχή του λαού μας

Πρόκειται για ένα κόμμα που δυστυχώς λόγω των συγκυριών κυβέρνησε αλλά που ποτέ δεν κατάλαβα την ψυχή του λαού μας, τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Και που φυσικά δεν τον ενοχλούσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η αισθητική τους αφού τους έδιναν καρέκλες», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ελληνική Λύση: Ψεύτικη αντιπαράθεση

«Νέα Δημοκρατία και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χρησιμοποιούν τα ιερά σύμβολα της Ορθοδοξίας και του Έθνους για ψηφοθηρία.
Την ίδια στιγμή σε απόλυτη συμπαιγνία, γεμίζουν τη χώρα με ισλαμιστές, ανοίγουν τζαμιά σε Βοτανικό και Ρόδο, απαγορεύουν στις Ένοπλες Δυνάμεις να αποτρέψουν την παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας από την Τουρκία.
Αιδώς Αργείοι!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης