Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαουδική Αραβία: Θα συνεχίσουμε τις καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και στην κυβέρνηση Biden

Σαουδική Αραβία: Θα συνεχίσουμε τις καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ και στην κυβέρνηση Biden
Ο Biden πάντως είχε υποσχεθεί προεκλογικά οτι θα καταστήσει τη Σαουδική Αραβία "παρία" λόγω των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η εκλογή Biden στην Αμερικανική κυβέρνηση, δεν αναμένεται να σηματοδοτήσει "τεράστια αλλαγή" στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ - Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του  Ριάντ.
Όπως τόνισε ο Adel al- Joubeir, υπουργός Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις της Σαουδικής Αραβίας, σε συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CNN "η φιλία ανάμεσα στους δύο συμμάχους θα διαρκέσει παρά τις επικρίσεις του Δημοκρατικού νέου προέδρου προς το Βασίλειο".
"Εργαζόμαστε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως με έναν φίλο, είτε είναι Ρεπουμπλικάνος είτε Δημοκρατικός", δήλωσε ο Σαουδάραβας αξιωματούχος.
"Ο εκλεγμένος πρόεδρος Biden βρίσκεται στην (αμερικανική) Γερουσία εδώ και 35 χρόνια, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία. Δεν αναμένω να υπάρξει μια τεράστια αλλαγή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική", σημείωσε, υπογραμμίζοντας τα "τεράστια συμφέρονται" που διακυβεύονται.
"Εργαζόμαστε μαζί στην παγκόσμια οικονομική ασφάλεια, την ενεργειακή ασφάλεια, τα χρηματοοικονομικά ζητήματα και είμαστε απαραίτητοι σε ό,τι αφορά τον μουσουλμανικό κόσμο", τόνισε.
Ωστόσο, ο Biden υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής εκστρατείας του για τον αμερικανικό προεδρικό θώκο να καταστήσει τη Σαουδική Αραβία "παρία" λόγω των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Βασίλειο, πρώτο εξαγωγέα αργού πετρελαίου παγκοσμίως και στενό σύμμαχο των ΗΠΑ, ιδίως υπό την προεδρία του Ρεπουμπλικανού προέδρου Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης