Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πορτογαλία απαγορεύει ταξίδια και κλείνει τα σχολεία για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού

Η Πορτογαλία απαγορεύει ταξίδια και κλείνει τα σχολεία για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού
Αυστηρά μέτρα λαμβάνει και η Πορτογαλία για τον περιορισμό του ιού
Η Πορτογαλία πρόκειται να απαγορεύσει τα ταξίδια εντός της χώρας και να κλείσει σχολεία κοντά στις γιορτές  σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάπλωση του κορωνοϊού πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Antonio Costa.
Τα ταξίδια μεταξύ περιοχών της Πορτογαλίας θα απαγορευτούν από τις 11 μ.μ. στις 27 Νοεμβρίου έως τις 5 π.μ. στις 2 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια και πάλι από τις 11 μ.μ. στις 4 ή 5 Δεκεμβρίου μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, για να αποφευχθεί η κυκλοφορία γύρω από τις εθνικές αργίες την 1η Δεκεμβρίου και 8 Δεκεμβρίου.
Τα σχολεία θα κλείσουν τη Δευτέρα πριν από τις δύο αργίες, ενώ οι επιχειρήσεις πρέπει να κατεβάσουν ρολά νωρίτερα.
Οι εργοδότες ενθαρρύνονται να δίνουν στους εργαζόμενους μια μέρα αδείας προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταξιδιωτική δραστηριότητα.
«Εξακολουθούμε να έχουμε πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που είναι απειλή για την υγεία μας», δήλωσε ο Costa σε συνέντευξη Τύπου.
«Πρέπει να επιμείνουμε όχι μόνο να σταματήσουμε αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης αλλά και να τον αντιστρέψουμε.
Οι μάσκες, που είναι ήδη υποχρεωτικές σε δημόσιους και κλειστούς εμπορικούς χώρους, είναι πλέον υποχρεωτικές και στο χώρο εργασίας», δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.
Οι έλεγχοι θα αυξηθούν για να διασφαλιστεί ότι όσοι μπορούν,  θα πρέπει να εργάζονται εξ αποστάσεως, αναφέρει το Reuters.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης