Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία: Οργή των εκτροφέων βιζόν που διαμαρτυρήθηκαν με 500 τρακτέρ στους δρόμους της Κοπεγχάγης

tags :
Δανία: Οργή των εκτροφέων βιζόν που διαμαρτυρήθηκαν με 500 τρακτέρ στους δρόμους της Κοπεγχάγης
Περισσότερα από 500 τρακτέρ, στα οποία είχαν κρεμάσει σημαίες της Δανίας, διέσχισαν την πρωτεύουσα, περνώντας μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης

Εκατοντάδες αγρότες και εκτροφείς βιζόν διαδήλωσαν 5 με τα τρακτέρ τους στους δρόμους της Κοπεγχάγης, για να διαμαρτυρηθούν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να θανατώσει εκατομμύρια ζώα στη μάχη εναντίον μιας μετάλλαξης του νέου κορωνοϊού.
Περισσότερα από 500 τρακτέρ, στα οποία είχαν κρεμάσει σημαίες της Δανίας, διέσχισαν την πρωτεύουσα, περνώντας μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, προτού συγκεντρωθούν στο λιμάνι, μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Mette Frederiksen αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η απόφασή της να θανατωθούν περισσότερα από 15 εκατομμύρια βιζόν δεν είχε νομική βάση αναφορικά με τα ζώα που δεν είχαν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, προκαλώντας την οργή των εκτροφέων.
«Δεν είναι σωστό ό,τι συνέβη για τους εκτροφείς (…).
Τώρα, ολόκληρος ο τομέας θα πρέπει να κλείσει», είπε στο AFP ένας αγρότης που εργάζεται σε ένα εκτροφείο στην κεντρική Δανία.
Η κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη και ο υπουργός Γεωργίας παραιτήθηκε την Τετάρτη (18/11).
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης