Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin σε G20: Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από την Μεγάλη Ύφεση

tags :
Putin σε G20: Αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από την Μεγάλη Ύφεση
Η επιδημία του κορωνοϊού, το παγκόσμιο lockdown και το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας προκάλεσαν μια συστημική οικονομική κρίση την οποία ο σύγχρονος κόσμος πιθανότατα δεν γνωρίζει μετά τη Μεγάλη Ύφεση», δήλωσε ο Putin
Τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική κρίση που φέρνει η πανδημία, έκρουσε στη G20 ο Ρώσος Πρόεδρος Putin .
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δήλωσε στη σύνοδο κορυφής της G20 το Σάββατο 21/11 ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια μεγάλη οικονομική κρίση φέτος (2020) που μπορεί να συγκριθεί με τη Μεγάλη Ύφεση.
«Η κλίμακα των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα το 2020 είναι πραγματικά άνευ προηγουμένου.
Η επιδημία του κορωνοϊού, το παγκόσμιο lockdown και το πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας προκάλεσαν μια συστημική οικονομική κρίση την οποία ο σύγχρονος κόσμος πιθανότατα δεν γνωρίζει μετά τη Μεγάλη Ύφεση», δήλωσε ο Putin.

Για τις ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε επίσης για τη συμβολή των Ηνωμένων Πολιτειών στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
«Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ (Trump) μόλις μίλησε για τις προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών, πράγματι, αυτή είναι μια πολύ μεγάλη συμβολή στην αποκατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ και, επομένως, στην αποκατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας», δήλωσε ο Putin.
Ο Putin πρόσθεσε ότι η μαζική ανεργία και η φτώχεια παραμένουν μείζονα ζητήματα για τον κόσμο.
«Ο κύριος κίνδυνος, φυσικά, παραμένει... παρά τα θετικά μηνύματα, ο κύριος κίνδυνος θα παραμείνει η μαζική μακροχρόνια (ανεργία), η λεγόμενη στάσιμη μαζική ανεργία. Με την επακόλουθη αύξηση της φτώχειας και της κοινωνικής αναταραχής», δήλωσε ο Putin.
Ο Ρώσος Πρόεδρος προέτρεψε επίσης τα μέλη της G20 να εγκαταλείψουν τον προστατευτισμό και τις κυρώσεις ενώ τόνισε πως πρέπει να διασφαλίσουν την ίση πρόσβαση στα εμβόλια κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει το εμβόλιο της σε οποιαδήποτε χώρα που έχει ανάγκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης