Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάσκοποι ελέγχουν τους Βρετανούς εάν συμμορφώνονται με το lockdown

Κατάσκοποι ελέγχουν τους Βρετανούς εάν συμμορφώνονται με το lockdown
Σε ρόλο... Big Brother το Αρχηγείο Επικοινωνιών της Βρετανικής Κυβέρνησης
Τα μέλη του Αρχηγείου Επικοινωνιών της Βρετανικής Κυβέρνησης (GCHQ) φαίνεται πως παρακολουθούν την κίνηση των Βρετανών από λεπτό προς λεπτό για να ελέγξουν εάν συμμορφώνονται με τους κυβερνητικούς περιορισμούς, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ειδικότερα, το London Telegraph (Paywall) αναφέρει ότι οι κατάσκοποι από τον πιο μυστικό οργανισμό πληροφοριών και ασφάλειας της Βρετανίας παράσχουν στον πρωθυπουργό Johnson πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις κινήσεις του κοινού .
Η Daily Mail αναφέρει επίσης την εξέλιξη, η οποία σημειώνει ότι το GCHQ, που συνήθως έχει κατασκοπεύσει τρομοκράτες και ξένες δυνάμεις, απευθύνεται πλέον και στο βρετανικό κοινό για να εκτιμήσει εάν οι άνθρωποι ακολουθούν τους «κανόνες» του COVID ή όχι.
Η έκθεση σημειώνει ότι , εκτός από την παρακολούθηση της κίνησης των ανθρώπων, οι κατάσκοποι συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις «αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για διακοπές και θέσεις εργασίας».

Σε ρόλο... Big Brother

Μια πηγή δήλωσε στο The Telegraph ότι η κατασκοπεία βοηθά στην «καλύτερη χάραξη πολιτικής» σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και θα χρησιμοποιηθεί για να αποφασίσει εάν το κλείδωμα θα παραταθεί μετά τις 2 Δεκεμβρίου, παρόλο που ο Τζόνσον επέμεινε ότι σίγουρα δεν θα το έκανε 
Η υπηρεσία κατασκοπείας χρησιμοποιείται επίσης για την καταπολέμηση των «θεωριών συνωμοσίας κατά του εμβολιασμού» που διαδίδονται στα κοινωνικά μέσα, σε σχέση με την πανδημία.
Μιλώντας ανώνυμα στους London Times νωρίτερα αυτό το μήνα, μια πηγή σημείωσε ότι «η GCHQ έχει πει να βγάλει antivaxers στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα.
Υπάρχουν τρόποι που έχουν χρησιμοποιήσει για την παρακολούθηση και τη διακοπή της τρομοκρατικής προπαγάνδας.
Η έκθεση σημείωσε ότι το πρακτορείο κατασκοπείας εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει ιστότοπους και περιεχόμενο για τους εμβολιασμούς 
Το GCHQ είχε προηγουμένως εμπλακεί σε διαμάχες σχετικά με την κατασκοπεία του κοινού, όπως αποκαλύφθηκε το 2013 από τον πρώην εργολάβο της NSA Edward Snowden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης