Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής (υπ. Υποδομών): Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού

Καραμανλής (υπ. Υποδομών): Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού
Μια σειρά από μελέτες συμφωνούν ότι τα ΜΜΜ δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης κι αυτό δείχνουν τα στοιχεία ότι ισχύει και στη χώρα μας
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής,  επικαλούμενος μια σειρά από μελέτες.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», "σαφώς και όλα δεν είναι τέλεια αλλά το υπουργείο καταβάλει προσπάθειες να αντιμετωπίσει συσσωρευμένα προβλήματα ετών".
"Όπως ξέρετε, σε όλες τις μεγαλουπόλεις του κόσμου παρατηρούνται περιπτώσεις συνωστισμού στα ΜΜΜ, όμως μια σειρά από μελέτες συμφωνούν ότι αυτά δεν αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης. Αυτό δείχνουν τα στοιχεία ότι ισχύει και στη χώρα μας.
Πρώτον γιατί σχεδόν όλοι οι πολίτες πολύ υπεύθυνα φορούν μάσκα. Δεύτερον, γιατί ο χρόνος είναι περιορισμένος. Και, τρίτον γιατί τα φαινόμενα συνωστισμού δεν είναι τόσο συχνά όσο παρουσιάζεται.
Αυτό, βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι όλα είναι τέλεια.
Υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις συνωστισμού, όμως όλο και λιγότερες. Κάνουμε μια διαρκή διαχείριση κρίσης, για να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένα προβλήματα ετών. Και προσπαθούμε μέρα με τη μέρα τα πράγματα να γίνονται και λίγο καλύτερα. Στο διάστημα που αναφέρετε έχουν γίνει περισσότερα από ό,τι ολόκληρη την προηγούμενη δεκαετία.
Ανατάξαμε το στόλο όσο ήταν δυνατόν, κάναμε συμπράξεις με τα ΚΤΕΛ, για πρώτη φορά ενώνουμε δυνάμεις με τον ιδιωτικό τομέα, παίρνουμε οχήματα με leasing, κάνουμε προσλήψεις έπειτα από χρόνια… Όλα αυτά ήθελαν το χρόνο τους, όμως γίνονται πολύ συντομότερα από τη συνήθη ελληνική πραγματικότητα. Μακάρι να μπορούσαν να γίνουν ακόμα πιο γρήγορα" καταλήγει.

www/bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης