Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεφορτώνει μετοχές της τεχνολογικής εταιρείας Palantir ο George Soros

tags :
Ξεφορτώνει μετοχές της τεχνολογικής εταιρείας Palantir ο George Soros
Η Soros Fund Management ανακοίνωσε ότι «δεν εγκρίνει τις επιχειρηματικές πρακτικές της Palantir»
Η Soros Fund Management ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι «δεν εγκρίνει τις επιχειρηματικές πρακτικές της Palantir», προσθέτοντας ότι δεν θα επένδυε σήμερα σε αυτή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Soros επιτίθεται δημόσια σε εταιρεία τεχνολογίας.
Η Soros Fund Management, η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που ιδρύθηκε από δισεκατομμυριούχο επενδυτή George Soros, αποκάλυψε ότι σκοπεύει να πουλήσει το μερίδιο που έχει στην εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Palantir, η οποία εισήχθη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο.
Όπως μεταδίδει το CNBC, η Palantir έχει χαρακτηριστεί ως εταιρεία που «γνωρίζει τα πάντα για εσάς» ενώ το λογισμικό της χρησιμοποιείται από κυβερνητικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο για σκοπούς κατασκοπείας. Ιδρύθηκε το 2003 από τον Γερμανοαμερικανό επιχειρηματία Peter Thiel, ο οποίος ήταν χορηγός στην προεδρική εκστρατεία του Donald Trump το 2016.
Η Soros Fund Management ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι «δεν εγκρίνει τις επιχειρηματικές πρακτικές της Palantir».
Η Palantir δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα σχολιασμού του CNBC.
Η SMF πραγματοποίησε αυτήν την επένδυση σε μια εποχή που οι αρνητικές κοινωνικές συνέπειες των big data ήταν λιγότερο κατανοητές», δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι« η SFM δεν θα πραγματοποιούσε αυτή την επένδυση στο Palantir σήμερα».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Soros επιτίθεται δημόσια σε μια εταιρεία τεχνολογίας.
Τον Ιανουάριο του 2018, είπε ότι το Google και το Facebook είναι «απειλή για την κοινωνία» και «εμπόδια στην καινοτομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης