Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας: Οι επιτάξεις αποζημιώνονται - Δεν είμαστε Σοβιετία

Κικίλιας: Οι επιτάξεις αποζημιώνονται - Δεν είμαστε Σοβιετία
Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επιτάξεις, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως η Ελλάδα δεν είναι σοβιετία να επιτάσσει οριζόντια σε όλη τη χώρα ή χωρίς να αποζημιώνει τους ιδιώτες
Η οργανωμένη Πολιτεία έκανε αυτό το οποίο έπρεπε τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην επίταξη κλινών του ιδιωτικού τομέα για τη νοσηλεία ασθενών με COVID και σημείωσε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία των ιδιωτών.
«Οι πιο πολλοί συνεργάζονται.
Όταν κάποιοι θεώρησαν ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν ή δεν μπορούν να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση προς χάριν της Δημόσιας Υγείας, η οργανωμένη Πολιτεία έκανε αυτό το οποίο έπρεπε», σημείωσε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και διεμήνυσε ότι η πολιτεία δεν θα επιτρέψει να υπάρξει κίνδυνος.
Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις επιτάξεις, απάντησε ότι πρόκειται για εκτός τόπου και χρόνου μεγαλοστομίες και πως η χώρα δεν είναι Σοβιετία να επιτάσσει οριζόντια σε όλη τη χώρα ή χωρίς να αποζημιώνει τους ιδιώτες.
«Η επίταξη αποζημιώνεται παντού.
Ας σταματήσουν να λένε άλλα αντί άλλων παραπληροφορώντας την ελληνική κοινωνία.
Επιτάσσεις και αποζημιώνεις και τις κλινικές και το προσωπικό και αυτό κάνουμε», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Για την εκρηκτική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, τόνισε ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να έχει γίνει και κάποιες μέρες νωρίτερα το lockdown.
«Αλλά εάν πούμε ότι εμείς αργήσαμε να πάμε σε lockdown σε όλη τη χώρα, τι πρέπει να πουν κραταιές χώρες, με τεράστια συστήματα Υγείας και τα ινστιτούτα Υγείας με 50.000 κρούσματα την ημέρα, με τα εθνικά τους συστήματα να έχουν καταρρεύσει, με αεροδιακομιδές περιστατικών σε γειτονικές χώρες, με αναπνευστήρες στα πάρκινγκ των Νοσοκομείων;», διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.
Τόνισε ότι η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας προϋποθέτει εθνικό πρόσημο και στήριξη από όλους και πως «μετριόμαστε ως πολιτικοί όλοι για το αν φοράμε τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας και αν μας ενδιαφέρει πιο πολύ η χώρα από το κόμμα μας ή τρία λεπτά δημοσιότητας».
«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας απέδειξε ότι αντέχει και είναι όρθιο χάρις στους ανθρώπους του, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό του και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν και αυτοί και οι διοικήσεις των Νοσοκομείων και φυσικά, με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα, προσθέτουμε μόνιμα και άλλες δυνάμεις στο Ε.Σ.Υ.», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης