Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η Tesla ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης - Θα απογειώσει τον S&P 500

tags :
Goldman Sachs: Η Tesla ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης  - Θα απογειώσει τον S&P 500
Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla σημειώνει φέτος τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης  με κέρδη σχεδόν 500%
Παρά τα εντυπωσιακά κέρδη, η ένταξη της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla στον δείκτη S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου θα μπορούσε να απογειώσει ακόμη περισσότερο τη ζήτηση από αμοιβαία κεφάλαια, όπως εκτιμούν αναλυτές της Goldman Sachs.
Και αυτό καθώς δεν χωρεί αμφιβολία ότι το ράλι των μετοχών της έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις
«Εκ των 189 αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλής κεφαλαιοποίησης, 157 που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία περίπου 500 δισ. δολαρίων δεν έχουν ακόμη τοποθετήσει σε μετοχές της Tesla», γράφουν οι αναλυτές της Goldman, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνολικής αξίας έως και 8 δισ. δολαρίων ή περίπου το 2% της κεφαλαιοποίησης της Tesla, η οποία υπερβαίνει τα 380 δισ. δολάρια, αναφέρουν οι αναλυτές.
Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν οριακά σήμερα, όμως σε εβδομαδιαία βάση έχουν ενισχυθεί 22%, μετά το ιστορικό υψηλό της Πέμπτης.
Η Tesla σημειώνει φέτος τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, με κέρδη σχεδόν 500%, καθώς οι επενδυτές επιδεικνύουν ολοένα και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φορτηγά και λεωφορεία, που θα κυριαρχήσουν στο μέλλον.
Η χρηματιστηριακή αξία της Tesla είναι πλέον μεγαλύτερη από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.
Το ράλι της μετοχής της έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους.
Οι αναλυτές της Morgan Stanley αυτή την εβδομάδα προχώρησαν σε σύσταση «overweight» για την Tesla, για πρώτη φορά έπειτα από μία τριετία, προβλέποντας ότι η εταιρεία του Elon Mυsk βρίσκεται στα πρόθυρα μιας εκ βάθρων αλλαγής του επιχειρηματικού της μοντέλου που δεν περιορίζεται απλώς στην πώληση αυτοκινήτων.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης