Επιχειρήσεις

Diversa: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την εξαγορά της Εριουργία Τρία Αλφα ΑΕ

tags :
Diversa: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την εξαγορά της Εριουργία Τρία Αλφα ΑΕ
H Diversa ανακοινώνει τη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που προβλέπει την εξαγορά μετοχών της εταιρείας «Εριουργία Τρία Αλφα ΑΕ» από το βασικό μέτοχο αυτής
H εταιρεία Diversa ανακοινώνει τη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας που προβλέπει την εξαγορά μετοχών της εταιρείας «Εριουργία Τρία Αλφα ΑΕ» από το βασικό μέτοχο αυτής.
Ειδικότερα, το μνημόνιο συνεργασίας, υπεγράφη την 21-7-2020 και έχε ιισχύ μέχρι την 31-12-2020,αφορά δε στην εξαγορά του 70% των κοινών μετοχών της «εταιρίας» από τον «πωλητή» (δηλ.  536,200 κοινές μετοχές) και 24,48% των προνομιούχων μετοχών της (δηλ. 59.979 προνομιούχες μετοχές) δηλ. συνολικά 596.179 μετοχές.
Προβλέπεται επίσης η διενέργεια νομικού και οικονομικού ελέγχου, διάρκειας όχι μεγαλύτερης των 60 ημερών από την έναρξή του και με ορίζοντα την 31-12-2020.
Η χρηματοδότηση της συμφωνίας από την εταιρεία θα προέλθει από το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ που έχει ήδη ανακοινωθεί, οι διαδικασίες για την κάλυψη της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ειδικότερα, σχετικώς με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, έχοντας λάβει ήδη από τις 02-11-2020 επιστολή προθέσεων από την καναδική εταιρεία GEO ENERGY INSTITUTE INC, η οποία προτίθεται να καλύψει το σύνολο της αύξησης αυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης