Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Ολλανδία ζητεί την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ

Η Ολλανδία ζητεί την απαγόρευση των Γκρίζων Λύκων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ
 Το ολλανδικό κοινοβούλιο απαίτησε να απαγορευθούν οι δραστηριότητες των Γκρίζων Λύκων σε όλη την ΕΕ
Μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία, και η Ολλανδία ζητά την απαγόρευση της ακροδεξιάς τουρκικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι – αυτή τη φορά, όμως, για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το BBC, το θέμα της δράσης των Γκρίζων Λύκων απασχόλησε και το ολλανδικό κοινοβούλιο, το οποίο απαίτησε να απαγορευθούν οι δραστηριότητες των “Εστιών των Ιδεαλιστών”, όπως ονομάζονται οι σύλλογοι των Γκρίζων Λύκων, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Η Ολλανδία, όπως και η Γαλλία και η Γερμανία, απαίτησαν επίσης να συμπεριληφθούν οι “Εστίες Ιδεαλιστών” στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ.
Η πρόταση, η οποία ήρθε στην ημερήσια διάταξη του κοινοβουλίου με την κοινή πρόταση των κυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων κομμάτων και έλαβε την πρώτη έγκριση, θα ψηφιστεί για άλλη μια φορά αφού εξεταστεί από την κυβέρνηση.
Η πρόταση, που υποβλήθηκε από κοινού από τρία κυβερνητικά κόμματα εταίρους και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP), έγινε δεκτή με την ψήφους 147 βουλευτών στη 150μελή Βουλή των Αντιπροσώπων.
Αφού η Γαλλία απαγόρευσε τις δραστηριότητες των “Εστιών των Ιδεαλιστών”, ο Bente Becker, βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD), με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Mark Rutte, έφερε στο προσκήνιο την λήψη μιας παρόμοιας απόφασης από την Ολλανδία.
Η πρόταση του βουλευτή του VVD υποστηρίχθηκε από τους κυβερνητικούς εταίρους του, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDA) και τους Δημοκρατικούς 66 (D66), και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης