Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rasmussen: Το 47% των αμερικανών πιστεύει ότι έγινε νοθεία στις εκλογές στις 3/11

Rasmussen: Το 47% των αμερικανών πιστεύει ότι έγινε νοθεία στις εκλογές στις 3/11
Tο 75%  των ρεπουμπλικάνων αναφέρει ότι οι εκλογές ήταν αποτέλεσμα νοθείας
Μόνο το 50% των αμερικανών υποστηρίζουν ότι οι εκλογές στις 3 Νοεμβρίου του 2020 ήταν δίκαιες και κέρδισαν οι δημοκρατικοί αλλά το 47% τόνισε ότι είναι πιθανό οι Δημοκρατικοί να έκλεψαν τις εκλογές.
Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη μεταξύ 17 και 18 Νοεμβρίου 2020 της Rasmussen, το 47% των πιθανών ψηφοφόρων πιστεύουν ότι οι Δημοκρατικοί έκλεψαν τις εκλογές.
Μάλιστα όσοι πιστεύουν στην νοθεία «οι Δημοκρατικοί έκλεψαν ψήφους ή κατέστρεψαν ψηφοδέλτια υπέρ του Trump σε πολλές πολιτείες για να διασφαλίσουν ότι θα κερδίσει ο Biden;»
Στην δημοσκόπηση το 41% ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα νοθείας.
Το 9% ανέφερε ότι δεν είναι πολύ πιθανό.
Το 11% εκτιμάει ότι είναι αρκετά πιθανό και το 36% πολύ πιθανό.
Ουσιαστικά το 41% των αμερικανών είναι απόλυτα βέβαιο ότι δεν έγινε νοθεία στις εκλογές.

Tο 75%  των ρεπουμπλικάνων αναφέρει ότι οι εκλογές ήταν αποτέλεσμα νοθείας

Με βάση τον κομματικό προσανατολισμό το 75%  των ρεπουμπλικάνων αναφέρει ότι οι εκλογές ήταν αποτέλεσμα νοθείας ώστε να χάσει ο Trump.
Το 30% των δημοκρατικών πιστεύει ότι ίσως υπήρξε σχέδιο για νοθεία.
Το 69% των Δημοκρατικών υποστηρίζουν ότι δεν θεωρούν ότι υπήρξε νοθεία στις εκλογές.
Ωστόσο το 30% των δημοκρατικών υποστηρίζει ότι ίσως υπήρξε νοθεία ή παρατυπίες.
Όσον αφορά το κατά πόσον ο Trump πρέπει να παραχωρήσει την Προεδρία, το 61% λέει ότι πρέπει, ενώ το 33% υποστηρίζει πως όχι.
Το 84% των Δημοκρατών, το 37% των Ρεπουμπλικάνων και το 59% των μη συνδεδεμένων ψηφοφόρων λένε ότι ο Trump πρέπει να παραχωρήσει την Προεδρία. Αλλά το 57% των Ρεπουμπλικάνων διαφωνούν, πράγμα που σημαίνει ότι θέλουν να συνεχίσει τον νομικό αγώνα.
Σε ερώτηση εάν «οι φίλοι και οι γείτονές σας πιστεύουν ότι ο Trump πρέπει να παραχωρήσει την Προεδρία», μόνο το 51% λέει ναι, ενώ το 30% λένε όχι - το 18% δεν είναι σίγουροι.
Η ερώτηση «φίλοι και γείτονες» είναι σημαντική επειδή οι εταιρίες δημοσκοπήσεων πιστεύουν ότι με αυτή την ερώτηση όσοι συμμετέχουν δίνουν πιο αυθόρμητη και πιο αληθινή απάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης