Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Νέοι όροι και προϋποθέσεις για το επάγγελμα του τουριστικού συνοδού

tags :
Νέοι όροι και προϋποθέσεις για το επάγγελμα του τουριστικού συνοδού
Με Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του τουριστικού συνοδού
Τάξη στην αταξία που επικρατεί στο επάγγελμα του τουριστικού συνοδού καθώς και στις στρεβλώσεις της αγοράς, επιχειρεί να βάλει το το Υπουργείο Τουρισμού.
Με Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του τουριστικού συνοδού.
Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης προχωράει σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των τουριστικών συνοδών και αφού επεξεργάστηκε σειρά προτάσεων.

Τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, του Υπουργείου Τουρισμού

*    Ρυθμίζει το πεδίο άσκησης του επαγγέλματος του τουριστικού συνοδού ώστε να αποτελέσει παρελθόν -η μέχρι τώρα- άσκηση ενός επαγγέλματος χωρίς πρόβλεψη των ειδικότερων όρων και προϋποθέσεών του.
*    Λύνει οριστικά την επί σειρά ετών πρακτική της τουριστικής αγοράς να διαθέτει προς τους πελάτες – τουρίστες υπηρεσίες τουριστικού συνοδού, χωρίς να υπάρχει νομοθετικά επαγγελματική εξειδίκευση, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να παρέχονται υπηρεσίες χωρίς να καθορίζονται από πριν η ποιότητα και οι προδιαγραφές.
*    Ορίζει την περιγραφή του έργου και των καθηκόντων του τουριστικού συνοδού ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση στην τουριστική αγορά μεταξύ του έργου αυτού και του έργου του ξεναγού.
*    Προβλέπει τη διαδικασία χορήγησης «άδειας» (Βεβαίωση Συνδρομής Νομίμων Προϋποθέσεων) από το Υπουργείο Τουρισμού για τους νομίμως ασκούντες το επάγγελμα του τουριστικού συνοδού, λαμβάνοντας υπόψη το πραγματικό γεγονός της ύπαρξης προσώπων που επί μακρόν ασκούν το επάγγελμα και διαθέτουν επαγγελματική πείρα στο εν λόγω πεδίο.
*    Θεσπίζει κυρώσεις, τόσο για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν το επάγγελμα παρανόμως, όσο και για τα τουριστικά γραφεία που παρέχουν υπηρεσίες τουριστικού συνοδού με πρόσωπα τα οποία δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης