Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίτημα προς την ομάδα των G20 για τη χρηματοδότηση των εμβολίων, των φαρμάκων και των τεστ για τον Covid-19

tags :
Αίτημα προς την ομάδα των G20 για τη χρηματοδότηση των εμβολίων, των φαρμάκων και των τεστ για τον Covid-19
Κοινή επιστολή του προέδρου της Νότιας Αφρικής, του πρωθυπουργού της Νορβηγίας και των επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Οι ηγέτες της G20 πρέπει να βοηθήσουν στην κάλυψη του χρηματοδοτικού χάσματος για την αγορά εμβολίων, φαρμάκων και τεστ για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19, επισημαίνεται σε κοινή επιστολή του προέδρου της Νότιας Αφρικής, του πρωθυπουργού της Νορβηγίας και των επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η επιστολή σύμφωνα με το Reuters, στάλθηκε πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των G20 το Σαββατοκύριακο (21-22 Νοεμβρίου) στο Ριάντ την οποία διοργάνωσε η Σαουδική Αραβία, η οποία κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία.
«Η δέσμευση των ηγετών της G20 για ουσιαστική επένδυση στο πρόγραμμα ACT (Access to COVID-19 Tools Accelerator) ύψους 4,5 δισ.δολαρίων θα σώσει άμεσα ζωές, ενώ θα θέσει τις βάσεις για μαζικές προμήθειες των απαραίτητων εργαλείων για την καταπολέμηση της πανδημίας COVID- 19 σε όλο τον κόσμο.
Ταυτόχρονα θα αποτελεί μια στρατηγική εξόδου από αυτήν την παγκόσμια οικονομική και ανθρωπιστική κρίση», αναφέρεται στην επιστολή.
Οι υπογράφοντες την επιστολή ήταν ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Cyril Ramaphosa, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας Erna Solberg, ο γενικός διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) Tedros Adhanom Ghebreyesus και η Ursula von der Leyen, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η δέσμευση των υπουργών Οικονομικών τώρα για να συγκεντρωθούν πραγματικά όλα τα χρήματα που χρειαζόμαστε, όχι μόνο οι επείγοντες πόροι που απαιτούνται για το 2020, αλλά στην πραγματικότητα η χρηματοδότηση συνολικά του έργου του προγράμματος ACT Accelerator είναι σημαντική», δήλωσε στο Reuters η Dag Inge Ulstein, υπουργός Υγείας της Νορβηγίας.
Απαιτούνται περίπου 28 δισ. δολάρια για την πλήρη χρηματοδότηση της προμήθειας και διανομής εμβολίων, φαρμάκων και τεστ, τα οποία σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισίον von der Leyen την περασμένη εβδομάδα ισοδυναμούν με «το ίδιο ποσό που χάνει ο τομέας των μεταφορών και του παγκόσμιου τουρισμού σε μόλις δύο ημέρες lockdown».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης