Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ολοκληρώθηκε η κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου - Ισράηλ «Ονήσιλος - Γεδεόν 2020»

Ολοκληρώθηκε η κοινή στρατιωτική άσκηση Κύπρου - Ισράηλ «Ονήσιλος - Γεδεόν 2020»
Ολοκληρώθηκε σήμερα 19/11  η κυπρο-ισραηλίτικη στρατιωτική άσκηση «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΟΝ 2020» η οποία εντάσσεται στο Ετήσιο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ
Ολοκληρώθηκε σήμερα 19/11  η κυπρο-ισραηλίτικη στρατιωτική άσκηση «ΟΝΗΣΙΛΟΣ – ΓΕΔΕΟΝ 2020» η οποία εντάσσεται στο Ετήσιο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Άμυνας, σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στις τακτικές και τις διαδικασίες ανάπτυξης αεροπορικών δυνάμεων, η επαύξηση της μαχητικής του ικανότητας κατά τη διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων αεράμυνας, καθώς και η απόκτηση εμπειρίας από τη συνεργασία με την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.
Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί Διακλαδική Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ευρείας κλίμακας και πραγματοποιήθηκε από 17 έως 19 Νοεμβρίου 2020.
Η διεύθυνση και ο συντονισμός της άσκησης έγινε από τη Διοίκηση Αεροπορίας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ.
Η άσκηση διεξήχθη εντός του FIR Λευκωσίας και σε μεγάλο τμήμα του χερσαίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε αυτήν συμμετείχαν επίγεια και εναέρια μέσα των δύο χωρών. Το σενάριο περιλάμβανε πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών, ασκήσεις εναέριας μάχης, καθώς και προσβολές συγκεκριμένων στόχων σε χαμηλό και μεγάλο ύψος οι οποίοι προστατεύονταν από δυνάμεις Αεράμυνας που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης.
Η οργάνωση και εκτέλεση της συγκεκριμένης άσκησης, αποτελεί επιστέγασμα της σταθερής και αναβαθμισμένης συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Κυπριακής Δημοκρατίας και Ισραήλ. Μέσω της εν λόγω συνεργασίας παρέχεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες στην βάση των οποίων αναβαθμίζουν την επαγγελματική τους κατάρτισή και κατ’ επέκταση την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Mονάδων, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ικανότητας των τμημάτων τους, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης