Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία - Κορωνοϊός: Παρέλαβε τις πρώτες 120.000 δόσεις του κινέζικου εμβολίου CoronaVac

Βραζιλία - Κορωνοϊός: Παρέλαβε τις πρώτες 120.000 δόσεις του κινέζικου εμβολίου CoronaVac
Το φορτίο έφθασε σε επτά κοντέινερ - ψυγεία, και είναι το πρώτο μιας παρτίδας έξι εκατομμυρίων δόσεων έτοιμες για χρήση τον Ιανουάριο

Οι πρώτες 120.000 δόσεις του CoronaVac, ενός εμβολίου κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την κινεζική εταιρία Sinovac Biotech και υποβάλλεται σε δοκιμές στη Βραζιλία, έφθασαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, ανέφερε η κυβέρνηση του κρατιδίου.
Οι δόσεις θα αποθηκευθούν σε αποθήκη η τοποθεσία της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί καθώς η πολιτεία αναμένει έγκριση για χρήση στη Βραζιλία από την εθνική ρυθμιστική αρχή, γνωστή ως Anvisa.
Το φορτίο, που έφθασε σε επτά κοντέινερ-ψυγεία, αποτελεί μέρος μιας παρτίδας έξι εκατομμυρίων δόσεων που εισάγονται από την Κίνα έτοιμες για χρήση τον Ιανουάριο.
Οι αρχές του Σάο Πάολο δεν έχουν καταρτίσει χρονοδιάγραμμα για τη διανομή του εμβολίου.
Σε συνεντεύξεις Τύπου τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση ανέφερε πως οι κλινικές δοκιμές Φάσης 3 που αποτιμούν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου συνεχίζονται στη Βραζιλία, την Ινδονησία και την Τουρκία.
Δεν αναμένεται να χορηγηθεί έγκριση για το CoronaVac πριν από τις 21 Δεκεμβρίου και ενδεχομένως ούτε και πριν από την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ο διευθυντής επιθεωρήσεων της Anvisa Ronaldi Gomez.
Ομάδα επιθεωρητών της Anvisa βρίσκονται τώρα στο Πεκίνο ολοκληρώνοντας 14ήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο προτού μπορέσουν να επισκεφθούν εργαστήριο της Sinovac προκειμένου να πιστοποιήσουν το εμβόλιο για καλές παρασκευαστικές πρακτικές όπως απαιτείται προκειμένου να καταχωρηθεί στη Βραζιλία, είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->