Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας – Στο στόχαστρο και ρωσική εταιρεία

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας – Στο στόχαστρο και ρωσική εταιρεία
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Βόρειας Κορέας
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε νέες κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, μια ρωσική κατασκευαστική εταιρεία και μια επιχείρηση της Πιονγκγιάνγκ που δραστηριοποιείται στη Ρωσία, εξαιτίας της άρνησης από πλευράς ασιατικής χώρας για αποπυρηνικοποίηση.
«Η σημερινή κίνηση στοχεύει δύο οντότητες, τη "Mokran LLC", μια ρωσική κατασκευαστική εταιρεία και την "Korea Cholsan General Trading Corporation", μια εταιρεία της Βόρειας Κορέας που δραστηριοποιείται στη Ρωσία, επειδή έχουν εμπλακεί στην εξαγωγή καταναγκαστικής εργασίας από τη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγής για τη δημιουργία εσόδων για την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ή το Εργατικό Κόμμα της Κορέας» ανέφερε η δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύμφωνα με τις πρόσφατα επιβληθείσες κυρώσεις, οι αμερικανικές εταιρείες και ιδιώτες απαγορεύεται να διεξάγουν οποιοδήποτε είδος εμπορίου με τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στη λίστα.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας kim Yong Un, συναντήθηκαν το 2018 κατά τη διάρκεια μιας ιστορικής συνόδου κορυφής στη Σιγκαπούρη, όταν υπέγραψαν συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Πιονγκγιάνγκ θα αποπυρηνικοποιηθεί.
Η δεύτερη σύνοδος κορυφής στις αρχές του 2019 στο Βιετνάμ τελείωσε άδοξα.
Αν και οι δύο χώρες συμφώνησαν να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες, έκτοτε δεν έχει σημειωθεί πρόοδος με την Ουάσινγκτον να αρνείται να άρει κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας και να μειώσει τη στρατιωτική της παρουσία στη Νότια Κορέα, εκτός αν η Πιονγκγιάνγκ αποπυρηνικοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης