Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τι θα δείξουν τα αποτελέσματα γ' τριμήνου 2020 των ελληνικών τραπεζών - Απαραίτητη η επιτάχυνση των τιτλοποιήσεων

JP Morgan: Τι θα δείξουν τα αποτελέσματα γ' τριμήνου 2020 των ελληνικών τραπεζών  - Απαραίτητη η επιτάχυνση των τιτλοποιήσεων
Γιατί η JP Morgan αναμένει σταθερή δυναμική και αξιοπρεπή αποτελέσματα γ' τριμήνου 2020 για τις ελληνικές τράπεζες
Το «χορό» των εταιρικών αποτελεσμάτων του γ' τριμήνου 2020 για τις ελληνικές τράπεζες άνοιξε σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, η Eurobank, με τη JP Morgan σε report της να εστιάζει στις προοπτικές του κλάδου για το 2021.
Τη σκυτάλη από τη Eurobank θα λάβει η Τράπεζα Πειραιώς στις 23 Νοεμβρίου, με την Alpha Bank να ακολουθεί στις 25 Νοεμβρίου και την Εθνική Τράπεζα στο τέλος του μήνα, να ολοκληρώνει τo κύκλο των αποτελεσμάτων για το τρίμηνο.
Όπως αναφέρει η η JPMorgan σε έκθεση της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο στο report της με τίτλο What to watch going into 3Q earnings: decent but
arguably less of a focus, with eyes on 2021 outlook η επενδυτική τράπεζα αναμένει ακόμα ένα σετ από ικανοποιητικά αποτελέσματα από τις τράπεζες, σε γενικές γραμμές συνέχιση της τάσης που έλαβε χώρα το δεύτερο τρίμηνο του 2020 χωρίς σημαντική επιδείνωση στις προσδοκίες για το 2020.
«Κατά συνέπεια τα αποτελέσματα 3ου τριμήνου εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας και του lockdown θα έχουν μικρότερη βαρύτητα και η προσοχή θα επικεντρωθεί στις προοπτικές για τα έσοδα και την ποιότητα του ενεργητικού στο τελευταίο τρίμηνο και την επόμενη χρονιά».
Οι αναλυτές του οίκου αναφέρουν ότι η εποικοδομητική εικόνα του 2ου τριμήνου θα έχει συνέχεια, ιδιαίτερα όσον αφορά στις τιτλοποιήσεις, καθώς στα προσεχή δύο τρίμηνα αναμένεται περισσότερη ενεργητικότητα στο μέτωπο αυτό.
Οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών διαπραγματεύονται κατά μέσο όρο 0,2 φορές τη λογιστική τους αξία με ορίζοντα το 2022, χαμηλότερα από τις ευρωπαϊκές με P/BV στο 0,9 και παρά την κούρσα 32% που έχει παρατηρηθεί τις τέσσερεις τελευταίες εβδομάδες έναντι ανόδου 29% σε αυτές του δείκτη SX7  μετά τις θετικές εξελίξεις με τα εμβόλια κατά του κορωνοιού.
Παράλληλα η
Προβλέπει ανθεκτικότητα στα καθαρά έσοδα από τόκους λόγω της εκταμίευσης νέων υγιών δανείων και χαμηλότερου κόστους χρήματος παρά τη συμπίεση στα δανειακά επιτόκια.
Η JP Morgan αναμένει αύξηση πέριξ του 7% στα έσοδα από προμήθειες και περαιτέρω μείωση στα λειτουργικά κόστη ενώ δεν βλέπει εκπλήξεις στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) των τραπεζών.
H προσοχή θα στραφεί στο 4ο τρίμηνο και τις προοπτικές του 2021 με τις διοικήσεις των τραπεζών να διατηρούν τον θετικό τους τόνο όσον αφορά στη δραστηριότητα στο μέτωπο των τιτλοποιήσεων ΝΡΕ.
Η Alpha Bank  αναμένεται να επιλέξει τον προτιμητέο αγοραστή για το χαρτοφυλάκιο Galaxy τις επόμενες εβδομάδες ενώ και η Εθνική θα κινηθεί με τη τιτλοποίηση Frontier τον Δεκέμβριο που θα μειώσει τα NPEs της κατά 2/3.
Ο όγκος και η απόδοση των δανείων υπό αναστολή πληρωμής θα βρεθεί επίσης στο επίκεντρο, ενώ η αβεβαιότητα που σχετίζεται με την εξέλιξη της πανδημίας και οι πιθανές πτωτικές αναθεωρήσεις των μακροοικονομικών προσδοκιών ενδέχεται να επηρεάσουν τις προβλέψεις προς το τέλος του έτους.
Ως εκ τούτου, οι απόψεις των διοικήσεων θα αποτελέσουν βασικό επίκεντρο της προσοχής.
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης