Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα αγωγή Trump στην Πενσυλβάνια: «Τα συνταγματικά δικαιώματα της εκστρατείας παραβιάστηκαν»

ΗΠΑ: Νέα αγωγή Trump στην Πενσυλβάνια: «Τα συνταγματικά δικαιώματα της εκστρατείας παραβιάστηκαν»
Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επανάληψη της αγωγής στην πολιτεία της Πενσυλβάνιας
Η εκστρατεία του Προέδρου Donald Trump κετέθεσε μια ακόμη εκδοχή της αγωγής της, σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πενσυλβάνια, ζητώντας τώρα να ανακηρυχθεί νικητής ο Ρεπουμπλικανός στον προεδρικό εκλογικό αγώνα ή να δοθεί στον κρατικό νομοθέτη η εξουσία να εκχωρήσει 20 εκλογικές ψήφους του κράτους, σύμφωνα με το Politico.
Η τρίτη κατά σειρά επανάληψη της αγωγής υπερασπίζεται επίσης νομικούς ισχυρισμούς που απορρίφθηκαν στη δεύτερη αγωγή ότι τα συνταγματικά δικαιώματα της εκστρατείας παραβιάστηκαν λόγω φερόμενης ανεπαρκούς πρόσβασης για τους παρατηρητές κατά την επεξεργασία των ψήφων μέσω ταχυδρομείου.
Ο δικηγόρος του Trump, είπε επιπλέον ότι σημειώθηκε εσφαλμένη επικοινωνία που προκλήθηκε από απειλές που απευθύνονταν σε δικηγόρους που εκπροσώπησαν την εκστρατεία.

«Δεν έπρεπε να καταμετρηθούν 1,5 εκατ. ψήφοι»

Η νέα καταγγελία ισχυρίζεται ότι 1,5 εκατομμύριο ψήφοι αλληλογραφίας σε επτά κομητείες της Πενσυλβανίας «δεν έπρεπε να μετρηθούν» και ότι οι αμφισβητούμενες ψήφοι είχαν ως αποτέλεσμα «αναφορές που υποδηλώνουν ότι ο Biden κέρδισε την Πενσυλβάνια».
Το νέο αίτημα συνεχίζει επίσης να επιδιώκει μια ασυνήθιστη αντιμετώπιση για τους Ρεπουμπλικάνους: επικαλούνται διεθνή πρότυπα για την αξιολόγηση της νομιμότητας των εκλογικών διαδικασιών των ΗΠΑ
Οι δικηγόροι της εκστρατείας Trump εξέφρασαν επίσης έντονη κριτική σε απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πενσυλβανίας την Τρίτη 17/11, η οποία διαπίστωσε, με ψηφοφορία 5-2, ότι η πρόσβαση των εκλογικών παρατηρητών ήταν επαρκής ακόμη και αν δεν μπορούσαν να δουν τις λεπτομέρειες των μεμονωμένων ψηφοφοριών.
«Σε αντίθεση με τα Διεθνή Εκλογικά Πρότυπα του 2002... το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσυλβανίας ξεπέρασε μια μοναδική κατεύθυνση μεταξύ των δημοκρατιών και δήλωσε ότι οι ουσιαστικοί παρατηρητές δεν αποτελούν μέρος της επαλήθευσης και οι ψήφοι μπορούν να μετρηθούν χωρίς καμία κριτική από πολιτικές εκστρατείες και κόμματα», αναφέρει η ομάδα Trump.
«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πενσυλβανίας που δήλωσε ότι ο νόμος απαιτεί μόνο την παρουσία των παρατηρητών, είναι μια κατάφωρα ασυνεπής γνώμη του Ανώτατου Δικαστηρίου της Πενσυλβανίας, καθώς πολλές κομητείες της Πενσυλβανίας ακολούθησαν το νόμο, τη λογική και την παράδοση της πρόσληψης παρατηρητών για να μην είναι μόνο παρόντες αλλά για να διασφαλιστεί ότι τα στοιχεία του εκλογικού κώδικα ακολουθούνται αυστηρά », καταγράφεται στην αγωγή.
"Αυτή η διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των επαρχιών της Πενσυλβανίας δημιούργησε ένα απτό παράδειγμα παραβίασης της Ίσης Προστασίας, απαγορευμένο από το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ( Bush εναντίον Gorre)."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης