Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η ΕΕ θα συζητήσει πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας τον Δεκέμβριο

Γερμανός ΥΠΕΞ: Η ΕΕ θα συζητήσει πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας τον Δεκέμβριο
Εν εξελίξει βρίσκεται η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών της ΕΕ (19/11)
Για πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο θα συζητήσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Δεκέμβριο (2020), όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη 19/11, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Maas.
Σημειώνεται ότι από τις 10:30 το πρωί της Πέμπτης (19/11) βρίσκεται σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ. Ενώ στις 16:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.
Στην ατζέντα βρίσκεται και το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου.
Ευρωπαίος Αξιωματούχος σημείωσε ότι «είναι γεγονός ότι μετά τη Σύνοδο Οκτωβρίου η Τουρκία επέλεξε διαφορετική πορεία, προβαίνοντας σε δράσεις που βρίσκονται σε αντίθεση με το πνεύμα όσων της ζητήσαμε να κάνει».
«Προσφέρουμε διάλογο στην Τουρκία επί όλων των θεμάτων που είναι σημαντικά για τις διμερείς μας σχέσεις, αλλά και επί της συμπεριφοράς της σε διάφορα πεδία.
Μέχρι στιγμής η απάντησή της είναι μη φιλικές δράσεις που αντιβαίνουν στο πνεύμα των προτάσεών μας.
Οι 27 θα καταλήξουν σε συμπεράσματα επ' αυτών» υπογράμμισε.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο (2020) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Cavusoglu είχε δηλώσει ότι δεν περιμένει η ΕΕ να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις θαλάσσιες διαφορές με την Ελλάδα και την Τουρκία, μετά και τη σύνοδο των επτά μεσογειακών χωρών της ΕΕ.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης