Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +5% η MIG, και τέταρτη συνεχής άνοδος – Προσδοκίες για CVC και τράπεζες

tags :
Στο +5% η MIG, και τέταρτη συνεχής άνοδος – Προσδοκίες για CVC και τράπεζες
Tο CVC θα αποπληρώσει σχεδόν το 50% των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στην Vivartia για τον κλάδο εστίασης
Για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση ενισχύεται η μετοχή της MIG και καταγράφει άνοδο σήμερα 5% με υψηλό ημέρας +11,94% και με την τιμή της μετοχής να έχει ανέλθει στα 0,040 ευρώ.
Ο όγκος είναι υψηλός και ξεπερνάει τα 9 εκατ. τεμάχια αλλά λόγω της τιμής της μετοχής, οι συναλλαγές αντιστοιχούν σε 370 χιλ. ευρώ.
Η αποτίμηση έχει ανέλθει στα 37 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως στις τελευταίες 13 συνεδριάσεις η μετοχή έχει κλείσει με απώλειες μόλις στις 2 από αυτές.
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του Bankingnews φαίνεται πως η CVC έχει πετύχει συμφωνία με τις τράπεζες για τα δάνεια της VIvartia ύψους 423 εκατ. ευρώ και ειδικά του κλάδου εστίασης ύψους 155-157 εκατ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα το CVC θα αποπληρώσει σχεδόν το 50% των δανείων που έχουν χορηγήσει οι τράπεζες στην Vivartia για τον κλάδο εστίασης.
Η Εθνική σε σύνολο 110 εκατ δανείων στην Vivartia τα 40 εκατ αφορούν την εστίαση.
Το CVC θα μειώσει τα 40 εκατ στα 20 εκατ θα αποπληρώσει το 50% της δανειακής έκθεσης της Εθνικής στην εστίαση της Vivartia.
H Alpha bank έχει χορηγήσει 63 εκατ δάνεια στον κλάδο εστίασης της Vivartia και μετά την αποπληρωμή του 50% θα έχει έκθεση 30 εκατ.
Η Eurobank με 43 εκατ δάνεια στην εστίαση θα μείνει με 20-21 εκατ.
Η έκθεση της Πειραιώς στα 15 εκατ δεν θα αλλάξει άπαξ και θα πάρει σημαντικό μέρος του τιμήματος που θα καταβάλλει το CVC στην MIG για την αγορά της Vivartia τα 175 εκατ ευρώ.

Μειώνεται ο δανεισμός στον κλάδο εστίασης της Vivartia 70 εκατ ευρώ

Πρακτικά από τις διαπραγματεύσεις που έχουν λάβει χώρα μεταξύ τραπεζών και CVC, διατυπώνεται η άποψη από πλευράς τραπεζών ότι το αμερικανικό fund CVC έχει κινηθεί πολύ επαγγελματικά και είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν παρέχοντας διευκολύνσεις.
1)Η Πειραιώς είναι πιθανό να δανείσει το CVC για να αποπληρωθεί το 50% των δανείων στις άλλες τράπεζες για τον κλάδο της εστίασης.
2)Η Πειραιώς φαίνεται ικανοποιημένη από την δομή και τις παραμέτρους του deal.
3)To CVC αποδεικνύεται ότι είναι fund που από την σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει τα θέματα κερδίζει την εμπιστοσύνη των τραπεζών οι οποίες θεωρούν ότι κάνει καλές συμφωνίες.
To bankingnews αξιολογώντας την παρουσία του CVC στον κλάδο υγείας και τις κινήσεις που έχει πραγματοποιήσει καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η παρουσία του αμερικανικού fund CVC τόσο στην Vivartia όσο και στην Υγεία αλλά και στην Εθνική Ασφαλιστική θα προσφέρει μεγάλες υπεραξίες.
Η περίπτωση της Quirónsalud μπορεί να δείχνει την κατάληξη αλλά στο τέλος… και το CVC θα έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη αλλά και οι εταιρίες που θα εξαγοραστούν θα έχουν μεγιστοποιήσει τους ισολογισμούς τους.
Το Ισπανικό πείραμα θα επαναληφθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης