Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κατοχυρώνονται κέρδη – Σε δοκιμασία οι 700 μονάδες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κατοχυρώνονται κέρδη – Σε δοκιμασία οι 700 μονάδες
ΑΓΟΡΑ: Ο Νοέμβριος μέχρι σήμερα έχει πάει εξαιρετικά με άνοδο 24,3% με βάση το χθεσινό κλείσιμο. Έτσι οι απώλειες από την αρχή του έτους έχουν μειωθεί στο 22,7%. Θέλουμε ακόμα δουλειά προκειμένου να πάμε σε ένα καλύτερο κλείσιμο του έτους. Χρειάζεται και προσοχή γιατί κάποιοι έχουν μεγάλες υπεραξίες.

Οι τοποθετήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές και σε εταιρείες με καλά θεμελιώδη, οι οποίες μπορούν να επανέλθουν πιο γρήγορα όταν περάσει η πανδημία. Η αύξηση του δανεισμού σε εταιρείες με ήδη υψηλό δανεισμό, θα επηρεάσει την τελική γραμμή για αρκετά χρόνια μέχρι οι εταιρείες να καταφέρουν να τον μειώσουν.

Η Frigoglass δημοσίευσε σημαντικές ζημιές για το τρίτο τρίμηνο και η BriQ Properties είχε αύξηση κερδών λόγω ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου ακινήτων. Από τις εταιρείες του κλάδου των ακινήτων τη θεωρούμε πλέον τη φθηνότερη, γιατί δεν έχει και δάνεια. Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα η Eurobank.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Στα πρώτα λεπτά οι αγορές της Ευρώπης είχαν απώλειες με το γερμανικό δείκτη να υποχωρεί 0,8%. Τα καλά νέα από το μέτωπο των εμβολίων συνεχίζονται αλλά και η αύξηση των κρουσμάτων δημιουργεί νέες ανησυχίες.

Το ΧΑ ξεκίνησε με απώλειες 1% δοκιμάζοντας τις 700 μονάδες. Είναι σημαντικό να διατηρήσει τις 700 μονάδες αλλά και πιο σημαντικό να παραμείνει πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών. Απώλειες καταγράφουν οι περισσότερες μετοχές.

Ευκαιρία για κατοχυρώσεις βραχυπρόθεσμων κερδών, αλλά το φρέσκο χρήμα που μπαίνει θα πρέπει να δώσει στήριξη ώστε να μη χάσουμε πολλά από τα κεκτημένα των τελευταίων ημερών.

JUMBO: Οι εξελίξεις με το ηλεκτρονικό κατάστημα θα επηρεάσουν τις πωλήσεις και μπορεί να επηρεάσουν και την πορεία της μετοχής βραχυπρόθεσμα. Οριακές απώλειες στο ξεκίνημα αλλά με ελάχιστο όγκο.

EUROBANK: Δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς. Οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 57 εκατ. ευρώ, με την Optima Bank να σημειώνει πως πιθανότατα αυτά τα κέρδη περιλαμβάνουν και τα έκτακτα έξοδα από την εθελουσία. Η ΑΧΕ περιμένει καθαρά κέρδη χωρίς το κόστος της εθελουσίας 89 εκατ. ευρώ. Με απώλειες 4% η μετοχή.

ΑLPHA BANK: Χθες έμεινε ανεκτέλεστο αγοράς άνω του 1,5 εκατ. τεμαχίων με τη μετοχή να κλείνει στα 0,67 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας. Στο ξεκίνημα υποχωρεί άνω του 1,5%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς. Η μετοχή από την αρχή του έτους είναι θετική έναντι απωλειών άνω του 20% της αγοράς. Στο εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 7,5 εκατ. ευρώ από 19,5 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 998,7 εκατ. ευρώ από 1,08 δισ. ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια ήταν στα 742,5 εκατ. ευρώ και συνολικές υποχρεώσεις 1,06 δισ. ευρώ. Με μικρή άνοδο στο άνοιγμα και στα 1,80 ευρώ.

AEGEAN: Συνεχίζει τη διόρθωσή της μετά το ράλι των τελευταίων ημερών που έδωσε άνοδο 70% από τα χαμηλά, λόγω των προσδοκιών για επιστροφή σε κάποια κανονικότητα από το εμβόλιο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μικρές απώλειες στο ξεκίνημα με την τιμή να είναι πέριξ των 1,32 ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Με όγκο 3 χιλ. τεμάχια στο -7,5% και στα 0,32 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Η αρχική πίεση στη μετοχή την οδηγεί σε μία ακόμα δοκιμασία με τον εκθετικό των 200 ημερών. Πρέπει να κρατήσει τώρα που και οι συναλλαγές στο ΧΑ είναι βελτιωμένες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης