Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Διαδικτυακή εκστρατεία για μποϊκοτάζ της Amazon τα Χριστούγεννα

Γαλλία: Διαδικτυακή εκστρατεία για μποϊκοτάζ της Amazon τα Χριστούγεννα
Κάντε Χριστούγεννα χωρίς την Amazon είναι το μήνυμα διαδικτυακής εκστρατείας, την οποία στηρίζουν επιφανείς προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού
Διαδικτυακή εκστρατεία καλεί τους Γάλλους καταναλωτές να μην «αγοράσουν δώρα» από την Amazon για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Η ανοιχτή επιστολή που ανάρτησε η πρωτοβουλία «Noël Sans Amazon» (Χριστούγεννα χωρίς Amazon) φέρει τις υπογραφές πολιτικών, προσωπικοτήτων του πολιτισμού, βουλευτών, περιβαλλοντικών οργανώσεων και συνδικάτων.
Όπως μεταδίδει το Politico, το κείμενο θίγει το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού κατά των κλειστών τοπικών επιχειρήσεων.
«Η υγειονομική κρίση είχε δραματικές επιπτώσεις στη Γαλλία. Χιλιάδες θέσεις εργασίας εξαφανίστηκαν, η ανεργία έφτασε στο 9% και εκατομμύρια άνθρωποι έχουν περιέλθει σε κατάσταση φτώχειας», τονίζει η επιστολή.
«Αυτή η άνευ προηγουμένου κατάσταση είναι απευθείας συνέπεια των παγκοσμιοποιημένων τρόπων παραγωγής και της δυσανάλογης κατανάλωσης των φυσικών πόρων», υποστηρίζει το κείμενο, απευθύνοντας έκκληση για νόμους «που βάζουν τέλος στον άδικο ανταγωνισμό και στην οικονομική αδικία μεταξύ των ψηφιακών κολοσσών και των φυσικών τοπικών επιχειρήσεων».
Η επιβολή του δεύτερου lockdown στη Γαλλία έχει εντείνει τις κριτικές κατά του αμερικανικού κολοσσού ενόψει και της Black Friday.
H Ινταλγκό είχε απευθύνει έκκληση για μποϊκοτάζ της Amazon νωρίτερα τον Οκτώβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης