Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΟΣΕ: Στη Θεσσαλονίκή έτοιμο τραίνο - νοσοκομείο 500 κλινών για ασθενείς κορωνοϊού

ΟΣΕ: Στη Θεσσαλονίκή έτοιμο τραίνο - νοσοκομείο 500 κλινών για ασθενείς κορωνοϊού
Αμαξοστοιχία με βαγόνια - κλινάμαξες ζήτησε η κυβέρνηση από τη διοίκηση του ΟΣΕ, για χρήση ως νοσοκομείο ανάγκης το οποίο έφτασε μάλιστα τα μεσάνυχτα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη
Αμαξοστοιχία με βαγόνια - κλινάμαξες ζήτησε η κυβέρνηση από τη διοίκηση του ΟΣΕ, για χρήση ως νοσοκομείο ανάγκης το οποίο έφτασε μάλιστα τα μεσάνυχτα της Τρίτης 17/11 στη Θεσσαλονίκη.
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές η αμαξοστοιχία με δυναμικότητα άνω των 500 κλινών, απολυμάνθηκε πριν ξεκινήσει για τη Θεσσαλονίκη.
Ακόμα δεν είναι σαφές αν το τρένο θα χρησιμοποιηθεί για μετακομιδή ασθενών ή για φιλοξενία ελαφρών περιπτώσεων, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για λύση ανάγκης που δείχνει ανάγλυφα τον βαθμό κορεσμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, καθώς και την απροθυμία των ιδιωτών να εμπλακούν ενεργά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλινάμαξες του ΟΣΕ ήταν προδιαμορφωμένες ως ιατρεία από το 2016, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση τις είχε χρησιμοποιήσει για τη νοσηλεία και τη διαμονή ασθενών-προσφύγων στην Ειδομένη.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης