Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκληρή απάντηση Σταϊκούρα σε Αχτσιόγλου: Είσαι λαλίστατη στην ατεκμηρίωτη κριτική σου

Σκληρή απάντηση Σταϊκούρα σε Αχτσιόγλου: Είσαι λαλίστατη στην ατεκμηρίωτη κριτική σου
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως η κυρία Αχτσιόγλου παραμένει σταθερά αμίλητη όταν πρόκειται να σχολιάσει καλές ειδήσεις για την ελληνική κοινωνία
Απάντηση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, που χαρακτήρισε τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα «εκτός τόπου και χρόνου», έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μέσω γραπτής δήλωσής του.
Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας αφού είπε πως η κυρία Αχτσιόγλου παραμένει σταθερά αμίλητη όταν πρόκειται να σχολιάσει καλές ειδήσεις για την ελληνική κοινωνία, τη χαρακτήρισε λαλίστατη στην ατεκμηρίωτη κριτική.
«Μη συγχέεις την “ικανοποίηση” με τον “αυτοθαυμασμό”» είπε, συμπληρώνοντας:
«Δεν κινδυνεύω να προσβληθω από τον ιό της “αλαζονείας”, αφού έχω κάνει κατάλληλο “εμβόλιο”, γνωρίζω σε βάθος τις δυσκολίες των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και τις μακροχρόνιες αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας».
«Στον πυρήνα της αποστολής μας βρίσκεται η βέλτιστη συμβολή του στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, μακριά από κινδυνολογίες, και την αντιλαμβάνονται όσοι δεν έχουν προσβληθεί από τον “ιό της αυταπάτης”» κατέληξε.

Αναλυτικά η δήλωση Σταϊκούρα

«Η κυρία Αχτσιόγλου, ενώ παραμένει σταθερά “αμίλητη” όταν πρόκειται να σχολιάσει καλές ειδήσεις για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, θετικές εκθέσεις εταίρων και θεσμών, πρωτόγνωρα χαμηλό κόστος δανεισμού της χώρας και αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, είναι “λαλίστατη” στην ατεκμηρίωτη κριτική της.
Δεν θέλει να καταλάβει ότι για εμάς όλα τα θετικά είναι συλλογικές επιτυχίες, που πιστώνονται σε όλους και σε όλες.
Συγχέει μάλιστα, σκοπίμως, την “ικανοποίηση” με τον “αυτοθαυμασμό”.
Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για βασικά σημεία της σημερινής θετικής αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως προς την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας.
Δεν κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό της “αλαζονείας”, αφού έχει κάνει κατάλληλο “εμβόλιο”, γνωρίζει σε βάθος τις δυσκολίες των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, καθώς και τις μακροχρόνιες αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.
Αισθάνεται ότι στον πυρήνα της αποστολής του βρίσκεται η βέλτιστη συμβολή του στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων, διαμορφώνοντας, παράλληλα, ένα ευρύ “δίχτυ ασφαλείας” για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, μακριά από κινδυνολογίες, και την αντιλαμβάνονται όσοι δεν έχουν προσβληθεί από τον “ιό της αυταπάτης”».

Τι είχε δηλώσει η Aχτσιόγλου

Απάντηση στους πανηγυρισμούς του υπουργού οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα που υποστήριξε ότι η Κομισιόν αναγνωρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας, έδωσε με ανακοίνωσή της η Έφη Αχτσιόγλου.
«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, χωρίς, μάλιστα, να έχει την αναγκαία στήριξη του κράτους, τόσο σε επίπεδο δημόσιας υγείας όσο και για την οικονομική της επιβίωση, ο κ. Σταϊκούρας, βρισκόμενος κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου, αυτοθαυμάζεται πανηγυρικά για τις επιδόσεις του ίδιου και της κυβέρνησης.
Οι πανηγυρισμοί του υπουργού Οικονομικών είναι τουλάχιστον παράταιροι, όταν η χώρα αναμένεται πια να έχει μία από τις βαθύτερες υφέσεις στην Ευρώπη, συνιστούν, δε, προσβολή για τις χιλιάδες των ανέργων, τους εργαζόμενους που φτωχοποιούνται, τα νοικοκυριά που έχασαν ήδη 4 δισ. ευρώ εισοδήματος, τους μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε οριακό σημείο επιβίωσης, τις χιλιάδες των ανθρώπων σε κλάδους αόρατους για την κυβέρνηση όπως ο πολιτισμός, που ζουν σε ακραία ανασφάλεια», αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας:
Είναι βέβαιο ότι η πρόσκρουση της κυβέρνησης με την πραγματικότητα θα είναι σφοδρή.
Το πρόβλημα είναι ότι το χάσμα αυτό το πληρώνει ήδη ακριβά η κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης