Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι θάνατοι, 221.000 νοσηλεύονται - Κυβερνήτης επέλεξε ιδιωτική κλινική για νοσηλεία προκαλώντας αντιδράσεις

Ρωσία - Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι θάνατοι, 221.000 νοσηλεύονται - Κυβερνήτης επέλεξε ιδιωτική κλινική για νοσηλεία προκαλώντας αντιδράσεις
Στην Ρωσία αυτή την στιγμή βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση 1.100.000 νοσούντες από την Covid-19, επί συνόλου 2 εκατ. κρουσμάτων
Oι θάνατοι λόγω Covid-19 αυξάνονται στη Ρωσία, φτάνοντας τους 34.068 σε σύνολο, με 221.000 να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με Covid-19, ενώ 1.100.000 να είναι υπό ιατρική παρακολούθηση επί συνόλου σχεδόν 2 εκατομμυρίων κρουσμάτων, την ώρα που σκανδαλώδης αποδεικνύεται η απόφαση ενός κυβερνήτη που μολύνθηκε από κορωνοϊό να νοσηλευθεί σε ιδιωτική κλινική.
Στην Ρωσία αυτή την στιγμή βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση 1.100.000 νοσούντες από την Covid-19, εκ των οποίων στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 221.000 ασθενείς που έχουν διαγνωσθεί με Covid-19 και περίπου 5.000 χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, ανακοίνωσε σήμερα 18/11, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Mikhail Murashka, κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin.
Ο Murashka ανέφερε επίσης ότι το 10% των ασθενών, που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με Covid-19, είναι «βαριά «περιστατικά» που απαιτούν συνεχή παρακολούθηση, ενώ 17.000 ασθενείς έχουν διαγνωσθεί με πνευμονία.
Οι ασθενείς με Covid-19, που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία , διευκρίνισε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, καταλαμβάνουν το 20% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).
Ο Ρώσος υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι στις περιφέρειες της χώρας έχουν διατεθεί επιπλέον σχεδόν 8.000 ασθενοφόρα για την μεταφορά των ασθενών με κορωνοϊό , αλλά σε οκτώ περιφέρειες τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν.
Πρότεινε μάλιστα να καλυφθεί η έλλειψη ασθενοφόρων με τη χρήση αυτοκινήτων ταξί.
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την διάθεση των φαρμάκων σε ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ο Μιχαήλ Μουράσκα είπε ότι είναι «επαρκώς σταθερή».

Η απόφαση του κυβερνήτη που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Η απόφαση του κυβερνήτη της περιφέρειας Βλαντιμίρ, Vladimir Sipyagin να υποβληθεί σε θεραπεία για τη νόσο Covid-19 σε μια ιδιωτική κλινική της Μόσχας και όχι στο νοσοκομείο της δικής του περιοχής, προκάλεσε δημόσιες συζητήσεις, την ώρα που η Ρωσία σήμερα κατέγραψε ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ με 456 θανάτους λόγω κορωνοϊού.
Η ανισότητα στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης μεταξύ της ρωσικής πρωτεύουσας και άλλων περιοχών είναι κάτι που αναγνωρίζει το Κρεμλίνο.
Σε μια προσπάθεια μάλιστα να περιοριστεί η ανισότητα αυτή έχει διαθέσει επιπλέον πόρους για τις περιοχές, μερικές από τις οποίες έχουν καταγγείλει ότι αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού, εξοπλισμού και κλινών.
Ωστόσο, ορισμένοι που αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την υγειονομική περίθαλψη στην περιφέρεια, θεωρώντας ότι η ελίτ έχει πάντα πρόσβαση σε καλύτερες εγκαταστάσεις περίθαλψης από τους απλούς πολίτες, θεωρούν ότι την άποψη τους επιβεβαίωσε ο Vladimir Sipyagin, κυβερνήτης της περιοχής του Βλαντιμίρ, ο οποίος έχοντας μολυνθεί από τον ιό, ανέφερε με ανάρτηση του στο Facebook αργά το βράδυ της Τρίτης, επέλεξε την νοσηλεία σε ιδιωτική κλινική της Μόσχας για να μην στερήσει μια κλίνη στο νοσοκομείο της περιοχής του (που βρίσκεται 180 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας), από κάποιον ασθενή που θα την είχε περισσότερο ανάγκη.
«Πήρα την απόφαση να νοσηλευθώ σε ιδιωτική κλινική της Μόσχας με δικά μου έξοδα, ώστε να μην καταλάβω μια κλίνη στα νοσοκομεία αναφοράς για κορωνοϊό.
Ελεύθερα κρεβάτια υπάρχουν λίγα, ενώ υπάρχουν ασθενείς που είναι πολύ πιο βαριά από μένα» έγραψε ο Sipyagin στην ανάρτηση του, αναφέροντας ότι για μερικές μέρες ήταν υπό παρακολούθηση στην πολυκλινική της περιοχής του στο Βλαντιμίρ, αλλά λόγω επιδείνωσης ο γιατρός του είπε ότι πρέπει να εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Προσθέτει μάλιστα ότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 13 Νοεμβρίου.
«Αυτό είναι ανιδιοτέλεια!
Θυσιάζει τον εαυτό του», έγραψε σαρκαστικά στο Twitter η Kira Yarmish, εκπρόσωπος του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Alexey Navalny.
Ένας άλλος χρήστης του Twitter, ο Kyril Erlikman έγραψε: «Ο Vladimir Sipyagin φοβάται να υποβληθεί σε θεραπεία στη δική του περιοχή ... δεν θέλει να εξηγήσει επίσημα γιατί αρνείται να υποβληθεί σε θεραπεία σε περιφερειακό νοσοκομείο».
«Ένας χρυσός άνθρωπος, πάντα σκέφτεται τους ανθρώπους», έγραψε ένας άλλος χρήστης.

H κάλυψη από το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitri Peskov, ερωτηθείς αν ο Sipyagin έπρεπε να νοσηλευθεί στην περιοχή στην οποία κυβερνά, είπε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Κρεμλίνου το που θα αποφασίσει κάποιος να νοσηλευθεί.
«Ο καθένας πρέπει να το αποφασίζει αυτό για τον εαυτό του», είπε ο Peskov, προσθέτοντας ότι δεν βλέπει τι σχέση έχει το ότι νοσηλεύεται στη Μόσχα και η διασφάλιση της νοσηλείας πολιτών με κορωνοϊό στην περιοχή του».
Κατά την άποψη του είναι δύο διαφορετικά ζητήματα, τα οποία είναι αμφίβολο να μπορούν να συσχετισθούν.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι «πολλοί κυβερνήτες αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται, είναι σε απομόνωση λόγω του κορωνοϊού, αλλά δεν παύουν να εργάζονται εξ αποστάσεως και να ασκούν τα καθήκοντα τους».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Novaya Gazeta, στη Ρωσία έχουν μολυνθεί από την Covid-19, 20 κυβερνήτες περιοχών, συμπεριλαμβανομένου του Vladimir Sipyagin.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης