Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα BBC: Η τηλεργασία με αφορμή τον κορωνοϊό κάνει τους ανθρώπους πιο ρατσιστές

Έρευνα BBC: Η τηλεργασία με αφορμή τον κορωνοϊό κάνει τους ανθρώπους πιο ρατσιστές
Το 76% αυτών που εργάζονται σε κοινόχρηστα γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτίθενται σε εθνοτική ποικιλομορφία, πράγμα που σημαίνει ότι εκείνοι που εργάζονται από το σπίτι είναι απομονωμένοι από ένα τέτοιο περιβάλλον και ως αποτέλεσμα είναι πιο πιθανό να είναι πιο προκατειλημμένοι
Μια νέα μελέτη που προωθείται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ισχυρίζεται ότι η εργασία από το σπίτι κάνει τους ανθρώπους πιο «ρατσιστές» επειδή είναι λιγότερο εκτεθειμένοι στην «ποικιλομορφία» στο χώρο εργασίας τους σύμφωνα με το ZeroHedgee.
Η έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία δημοσκόπησης Survation for the Woolf Institute, «προειδοποιεί ότι χωρίς τη δημιουργία εναλλακτικών ρυθμίσεων σε σχέση με γραφεία, οι ευκαιρίες κοινωνικής ανάμιξης μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων θα μειωθούν σημαντικά», σύμφωνα με το BBC .
Το 76% αυτών που εργάζονται σε κοινόχρηστα γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτίθενται σε εθνοτική ποικιλομορφία, πράγμα που σημαίνει ότι εκείνοι που εργάζονται από το σπίτι είναι απομονωμένοι από ένα τέτοιο περιβάλλον και ως αποτέλεσμα είναι πιο πιθανό να είναι πιο προκατειλημμένοι, σύμφωνα με τη μελέτη.
Το 37% των ανέργων είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν μόνο φίλους από τη δική τους χώρα.
Ένας τεράστιος αριθμός ατόμων που εργάζονται τώρα από το σπίτι λόγω περιορισμών του κορωνοϊού, αποτελεί το 44% του εργατικού δυναμικού στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αρκετά ενδιαφέρον, η μελέτη παραδέχεται επίσης ότι οι άνθρωποι που ζουν σε πιο διαφορετικές κοινότητες ήταν «πιο πιθανό να είναι αρνητικοί έναντι της εθνοτικής ποικιλομορφίας».
Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι που είναι πραγματικά εκτεθειμένοι στην «ποικιλομορφία» δεν το βρίσκουν «δύναμη» και δεν τους αρέσει.
Επιδιώκοντας να απαντήσει εάν η «συνεχής μετανάστευση και η αντίστοιχη αυξανόμενη εθνοτική ποικιλομορφία» είχε θετικό αντίκτυπο στην κοινοτική συνοχή, η μελέτη διαπίστωσε το αντίθετο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης