Τελευταία Νέα
Διεθνή

Conte (Ιταλία): Νέα επείγοντα μέτρα για στήριξη επιχειρήσεων και απασχόλησης μετά το δεύτερο lockdown

Conte (Ιταλία): Νέα επείγοντα μέτρα για στήριξη επιχειρήσεων και απασχόλησης μετά το δεύτερο lockdown
O Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte παραδέχθηκε την έντονη δυσαρέσκεια  πολιτών και επιχειρήσεων από τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας
«H ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα στήριξης για όσους επλήγησαν από την οικονομική αυτή κρίση» δήλωσε σήμερα 18 Νοεμβρίου ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte.
«Εργαζόμαστε ήδη για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, τα νέα αυτά μέτρα στήριξης θα εγκριθούν πολύ σύντομα», πρόσθεσε ο Conte.
Αναγνώρισε επίσης ότι «υπάρχει εκτεταμένη κοινωνική, αλλά και ψυχολογική δυσαρέσκεια από μέρους πολλών πολιτών και επιχειρήσεων».
Τις τελευταίες δυο εβδομάδες, η κυβέρνηση της Ρώμης διέθεσε 7,5 δισ. ευρώ, από εθνικά κονδύλια, για τη βοήθεια επιχειρήσεων και εργαζομένων.
Απαντώντας, τέλος, σε περιφέρειες του Βορρά, όπως της Λομβαρδίας, οι οποίες ζητούν την άρση του τοπικού lockdown που τους επιβλήθηκε, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης υπογράμμισε ότι «πρέπει να περιοριστεί η διάδοση του Covid-19 και είναι σημαντικό αυτό να πραγματοποιηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης