Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η Vector ετοιμάζει ακόμη τρία εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Ρωσία: Η Vector ετοιμάζει ακόμη τρία εμβόλια κατά του κορωνοϊού
Στην μάχη κατά του κορωνοϊού η Ρωσία με την ανάπτυξη τριών ακόμη εμβολίων
Επιπλέον τρία εμβόλια κατά του κορωνοϊού φαίνεται πως ετοιμάζει το ρωσικό ερευνητικό κέντρο Vector, μετά το EpiVacCorona, το δεύτερο δηλαδή εμβόλιο στη Ρωσία κατά της νόσου Covid19.
Συγκεκριμένα, το ερευνητικό κέντρο της Ρωσίας, Vector, αναπτύσσει τρία εμβόλια κατά του κορωνοϊού, εκτός από αυτό που έχει ήδη καταχωρήσει, και βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις δοκιμών, δήλωσε ο φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών της χώρας, Rospotrebnadzor.
Στις 13 Οκτωβρίου 2020, το εμβόλιο EpiVacCorona, που αναπτύχθηκε από την Vector, έγινε το δεύτερο εγγεγραμμένο εμβόλιο της Ρωσίας κατά της COVID-19.
«Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα που ελήφθησαν μέσω πειραμάτων, έχουμε επιλέξει τέσσερα εμβόλια για την πρόληψη της COVID-19 που θεωρούμε πολλά υποσχόμενα.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια δοκιμών» ανέφερε ο φορέας.

Δωρεάν στους Ρώσους πολίτες

Το εμβόλιο EpiVacCorona θα διατεθεί δωρεάν στους Ρώσους, δεν θα βγει στην αγορά ως εμπορικό φάρμακο, όπως τόνισε την Τρίτη 18/11, ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου Vector, που ανέπτυξε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Όπως έκανε γνωστό το Παρατηρητήριο, το εμβόλιο που αναπτύσσει το Κέντρο Ερευνών της Vector, έχει περάσει πλέον στην τρίτη φάση των δοκιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης