Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Ασφαλή τα μηχανήματα καταμέτρησης των ψήφων στην πολιτεία της Τζόρτζια

Εκλογές ΗΠΑ: Ασφαλή τα μηχανήματα καταμέτρησης των ψήφων στην πολιτεία της Τζόρτζια
Η προθεσμία ανακοίνωσης των επίσημων αποτελεσμάτων στην πολιτεία της Τζόρτζια είναι στις 20 Νοεμβρίου
Ο επίσημος έλεγχος των μηχανημάτων καταμέτρησης των ψήφων δεν εντόπισε στοιχεία για εκλογική νοθεία ή είτε άλλες παρατυπίες κατά τις εκλογές του 2020, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πολιτείας της Τζόρτζια την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.
Ο επίσημος έλεγχος των μηχανημάτων καταμέτρησης των ψήφων δεν εντόπισε στοιχεία για εκλογική νοθεία ή είτε άλλες παρατυπίες κατά τις εκλογές του 2020, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πολιτείας της Τζόρτζια την Τρίτη 17 Νοεμβρίου
Ο υπουργός Εξωτερικών της πολιτείας Brad Raffensperger, ο οποίος είχε διατάξει διενεργήσει τον έλεγχο τυχαίου δείγματος των μηχανημάτων καταμέτρησης των ψήφων από ένα πιστοποιημένο εργαστήριο δοκιμών της Τζόρτζια, δήλωσε ότι με βάση τα στοιχεία η καταμέτρηση των ψήφων δεν είχε χειραγωγηθεί.
«Δεν εκπλησσόμαστε από το γεγονός ότι ο έλεγχος των μηχανών ήταν απολύτως επιτυχής, καθώς η ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας αποτελούσε για εμάς προτεραιότητα», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός Raffensperger.
«Έχουμε συνεργαστεί με την Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας, το Georgia Cyber Center, τους εμπειρογνώμονες ασφαλείας του πανεπιστημίου Georgia Tech, και ένα ευρύ φάσμα άλλων εμπειρογνωμόνων για την ασφάλεια των εκλογών σε όλη την πολιτεία και τη χώρα, ώστε οι ψηφοφόροι της Τζόρτζια να μπορούν να είναι σίγουροι ότι η ψηφοφορία ήταν ασφαλής», πρόσθεσε.
Στην Τζόρτζια πραγματοποιείται ανακαταμέτρηση των ψήφων μια προς μία ενώ η προθεσμία για την έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων είναι η 20ή Νοεμβρίου.
Το NBC News στις 7 Νοεμβρίου ανακήρυξε νικητή τον Joe Biden ο οποίος είναι ο πρώτος Δημοκρατικός που κέρδισε την πολιτεία από το 1992.
Σύμφωνα με τις έγκυρες ψήφους που έχουν καταμετρηθεί έως την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου ο Biden έχει ποσοστό 49,5% των ψηφοφόρων έναντι 49,2% του Donald Trump ενώ η διαφορά είναι περίπου 14.000 ψήφοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης