Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanchez: Η νίκη του Biden είναι καλό νέο για την Ισπανία και την Ευρώπη

Sanchez: Η νίκη του Biden είναι καλό νέο για την Ισπανία και την Ευρώπη
Δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού για τη νίκη του Joe Biden
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας χαιρέτισε σήμερα 17/11 την εκλογή του Joe Biden στην προεδρία των ΗΠΑ και τη χαρακτήρισε ως ένα «πολύ καλό νέο για την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Δημοκρατικός Joe Biden, που αναμένεται να διαδεχθεί στον προεδρικό θώκο τον Donald Trump τον Ιανουάριο, θεωρείται πιο θετικά διακείμενος στα συμφέροντα της Ευρώπης, ιδίως στο θέμα των εμπορικών σχέσεων, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.
«Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ καλό νέο για την Ισπανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από τέσσερα περίπλοκα και δύσκολα χρόνια που είχαμε με την απερχόμενη διοίκηση, με την κυβέρνηση Trump», απάντησε ο Pedro Sanchez ενώπιον βουλευτών, που τον ρώτησαν σχετικά.
Ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι ο Ρεπουμπλικάνος «αύξησε τους φόρους, οι οποίοι επηρεάζουν σημαντικούς τομείς της οικονομίας μας, όπως εκείνον στη βιομηχανία γεωργικών τροφίμων».
«Πιστεύω πως έχουμε όλοι επίγνωση για το τι συνέβη τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τη διοίκηση των ΗΠΑ και τη σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Η ελαιουργική βιομηχανία της Ισπανίας επλήγη, όταν η Ουάσιγκτον επέβαλε δασμούς ύψους 35% στις εξαγωγές μαύρων ισπανικών ελιών το 2018, υπό το επιχείρημα ότι πωλούνταν σε πολύ χαμηλή τιμή και επωφελούνταν άδικων επιδοτήσεων σε βάρος των Αμερικανών παραγωγών.
Η κυβέρνηση Trump επέβαλε επίσης δασμούς σε πολλά γεωργικά προϊόντα από την Ευρώπη, όπως το κρασί και το τυρί, στο πλαίσιο μιας αντιπαράθεσης για τις επιδοτήσεις που λάμβανε ο ευρωπαϊκός όμιλος αεροναυπηγικής Airbus, βασικός ανταγωνιστής της αμερικανικής Boeing.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης