Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutte (Ολλανδία): Το lockdown θα διαρκέσει έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2020

Rutte (Ολλανδία): Το lockdown θα διαρκέσει έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2020
Τα περισσότερα από τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού θα παραμείνουν ενεργά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte
Τα περισσότερα από τα τρέχοντα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού θα παραμείνουν ενεργά έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Mark Rutte.
«Είναι ωραίο αυτό που έχουμε επιτύχει μαζί», δήλωσε ο Rutte σε συνέντευξη Τύπου, αφού οι αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν ότι τα νέα κρούσματα μειώθηκαν κατά 15% την περασμένη εβδομάδα.
«Αλλά αν κοιτάξεις στην Ευρώπη, η εικόνα είναι αρκετά σκοτεινή» είπε, με τις περισσότερες χώρες να ενισχύουν παρά να χαλαρώνουν τα μέτρα.
Νωρίτερα την Τρίτη 17 Nοεμβρίου, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) δήλωσε κατά την εβδομαδιαία ενημέρωσή του ότι υπήρχαν 37.706 νέα κρούσματα την εβδομάδα έως τις 17 Νοεμβρίου - ο μικρότερος αριθμός από τις αρχές Οκτωβρίου.
«(Ωστόσο) ο αριθμός των θετικών στον κορωνοϊό ατόμων παραμένει υψηλός», δήλωσε η RIVM.
Οι Κάτω Χώρες ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που μπήκαν σε δεύτερο, μερικό lockdown στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ η κυβέρνηση του Rutte ενίσχυσε τα μέτρα περαιτέρω στις 3 Νοεμβρίου, όταν τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 11.000 στις 30 Οκτωβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης