Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Περαιτέρω αποχώρηση Αμερικανών στρατιωτών από Ιράκ και Αφγανιστάν ανακοίνωσε το Πεντάγωνο

Περαιτέρω αποχώρηση Αμερικανών στρατιωτών από Ιράκ και Αφγανιστάν ανακοίνωσε το Πεντάγωνο
Ο αναπληρωτής αρχηγός του Πενταγώνου Christophe Miller δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μειώσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στο Αφγανιστάν κα στο Ιράν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, ο αναπληρωτής αρχηγός του Πενταγώνου Christophe Miller δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μειώσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στο Αφγανιστάν και στο Ιράν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περίπου 4.500 στρατιώτες στο Αφγανιστάν και πάνω από 3.000 στο Ιράκ.
Αυτός ο αριθμός αναμένεται να φτάσει τις 2.500, αντίστοιχα.
«Αυτή η απόφαση του προέδρου βασίζεται στη συνεργασία με το Υπουργικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των διαρκών συζητήσεων με εμένα και τους συναδέλφους μου σε όλη την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Miller στο Πεντάγωνο.
«Δεν είμαστε πολεμοχαρείς,
Σε διαφορετική περίπτωση, θα κάναμε τα αντίθετα από όλα όσα υποστήριζαν οι πρόγονοί μας.
Όλοι οι πόλεμοι πρέπει να τελειώνουν » έγραψε ο Miller, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «είναι στα πρόθυρα να νικήσουν την Αλ Κάιντα και τους συνεργάτες της ».
Σημειώνεται ότι οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία έχουν κοστίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους πάνω από 1,57 τρισεκατομμύρια δολάρια από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Άμυνας.
Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν, ο οποίος έχει γίνει η μεγαλύτερη σύγκρουση της Αμερικής, ξεκίνησε πριν από 19 χρόνια και έχει κοστίσει στους Αμερικανούς φορολογούμενους 193 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης