Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 1,3 δισ. λιρών για την easyJet εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Απώλειες 1,3 δισ. λιρών για την easyJet εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού
Απώλειες-μαμούθ για την easyJet
Απώλειες-μαμούθ ύψους 1,3 δισ. βρετανικών λιρών μετρά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού η easyJet, για πρώτη φορά στην 25χρονη ιστορία της, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της, Johan Lundgren.
Βέβαια, ο κ. Lundgren σημείωσε ότι τα χαρμόσυνα νέα για το εμβόλιο είχαν θετικό αντίκτυπο στα εισιτήρια, καθώς πολλοί έσπευσαν να κάνουν κρατήσεις για το μέλλον.
Ο CEO δήλωσε πως την προηγούμενη βδομάδα, όταν η Pfizer ανακοίνωσε το εμβόλιό της, οι κρατήσεις εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά 50%.
Είπε επίσης πως ο κόσμος διψά για ταξίδια και περιμένει τις εξελίξεις.
Όταν, για παράδειγμα, η Βρετανία επέτρεψε τις πτήσεις για τα Κανάρια Νησιά στα τέλη του Οκτωβρίου, η αεροπορική χαμηλού κόστους είδε τις πωλήσεις των εισιτηρίων να αυξάνονται κατά 900% μέσα σε 5 μέρες.
Σύμφωνα πάντως μ τον ίδιο, ο ταξιδιωτικός κλάδος δεν θα ανακάμψει σε επίπεδα προ πανδημίας πριν από το 2023.
Ο κ. Lundgren έχει επικοινωνήσει με τον Μπόρις Τζόνσον προσφέροντας τη βοήθειά του, τα αεροπλάνα και τους 4.000 ανθρώπους του πληρώματος, για τη μεταφορά των εμβολίων.
Πρόσφατα η easyJet πούλησε και άλλα αεροσκάφη της σε εκμισθωτές αεροσκαφών, λαμβάνοντας περί τα 400 εκατ. δολάρια και ενισχύοντας τα ταμειακά διαθέσιμά της ενάντια στις επιπτώσεις της πανδημίας.
Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους πούλησε εννέα Airbus SE A320 σε δύο χωριστές συναλλαγές, ενώ θα επινοικιάσει τα ίδια αεροσκάφη για περίπου 10 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.
Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η εταιρεία θα έχει στην ιδιοκτησία της 152 αεροσκάφη ή το 44% του συνολικού στόλου της.
Η συμφωνία της EasyJet για την πώληση των αεροσκαφών, της παρέχει επιπλέον ρευστότητα για περίπου ενάμιση μήνα, σύμφωνα με σημείωμα αναλυτών της Morgan Stanley.
Εκτός από τη σημερινή συμφωνία, η EasyJet έχει αντλήσει 2,4 δισ. βρετανικές λίρες, μεταξύ αυτών 608 εκατ. λίρες από ανάλογες πωλήσεις αεροσκαφών και 419 εκατ. λίρες από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης