Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία και η Ρωσία εργάζονται επί των όρων της συμφωνίας στο Nagorno Karabakh

Η Τουρκία και η Ρωσία εργάζονται επί των όρων της συμφωνίας στο Nagorno Karabakh
Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Akar, η διαδικασία για την επιτήρηση της ειρήνης συνεχίζεται
Η Τουρκία και η Ρωσία συνεχίζουν να εργάζονται για την ειρηνευτική συμφωνία στο Nagorno Karabakh, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Akar σε συνάντηση με αξιωματούχους του υπουργείου την Τρίτη 17/11.
Ο Akar μίλησε στη συνάντηση της τηλεδιάσκεψης στην οποία παρευρέθηκαν οι υφυπουργοί άμυνας Yunus Emre Karaosmanoğlu και Alparslan Kavaklıoğlu, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατηγός Γιασάρ Γκούλερ και Yaşar Güler αρχηγός του τουρκικού στρατού.
Αναφερόμενος στην πρόσφατα υπογεγραμμένη ειρηνευτική συμφωνία, ο Akar είπε ότι χρειάζονται κατάλληλα καθορισμένους όρους.
Ο Akar επέκρινε επίσης τους Αρμένιους για την καταστροφή σπιτιών και δασών καθώς εγκαταλείπουν τα κατεχόμενα εδάφη για να επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες του Αζερμπαϊτζάν να επιστρέψουν μετά από περίπου τρεις δεκαετίες.
Η Τουρκία, η οποία έριξε το βάρος της πίσω από τον σύμμαχό της στο Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση, έχει ξεκινήσει συνομιλίες με τη Ρωσία για τον ρόλο στην παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός που έληξε έξι εβδομάδες έντονης μάχης μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για την περιοχή Nagorno Karabakh.
Οι Ρώσοι και Τούρκοι υπουργοί Άμυνας υπέγραψαν μνημόνιο την περασμένη εβδομάδα για τη δημιουργία κοινού κέντρου παρακολούθησης στο Αζερμπαϊτζάν.
Η Ρωσία επίσης αποστέλλει περίπου 2.000 ειρηνευτικά στρατεύματα υπό πενταετή εντολή.
Η συμφωνία μεσολάβησης της Ρωσίας αναφέρει ότι «αναπτύσσεται κέντρο διατήρησης της ειρήνης για τον έλεγχο της κατάπαυσης του πυρός», αλλά δεν προσδιορίζει τον επίσημο ρόλο της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης