Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αδιέξοδο στην πολιτική ηγεσία με ταυτόχρονη έξαρση της πανδημίας

ΗΠΑ: Αδιέξοδο στην πολιτική ηγεσία με ταυτόχρονη έξαρση της πανδημίας
Ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερους από 247.000 Αμερικανούς φέτος (2020) και έχει μολύνει τουλάχιστον 11,1 εκατομμύρια πολίτες των ΗΠΑ
Καθώς το αμερικανικό έθνος πλήττονταν από την πανδημία και αναζητούσε βοήθεια στην Ουάσινγκτον, οι ΗΠΑ εδώ και ημέρες βρίσκονται αντιμέτωποι με κρίση στην πολτική ηγεσία για τη μετάβαση των προεδρικών εξουσιών.
Γεγονός που θα απειλεί περαιτέρω την ασφάλεια και τη δημόσια υγεία.

Η κυβέρνηση Trump εργάζεται για το σχέδιό της για τον έλεγχο της πανδημίας, ενώ ο αρχηγός του προσωπικού του Biden ανέφερε ότι η μεταβατική του ομάδα θα προχωρήσει με τον δικό της σχεδιασμό για τη διανομή μελλοντικών εμβολίων σε ξεχωριστό δρόμο.
Ο επείγων χαρακτήρας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, η αύξηση στις νοσηλείες και η αύξηση των αριθμών νεκρών δημιουγρούν νέο πονοκέφαλο στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, καθώς οι ηγέτες δίνουν αγώνα μάχης για την πολιτική μετάβασης και προσπαθούν να επωφεληθούν από την υπόσχεση ενός επερχόμενου εμβολίου.
Ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερους από 247.000 Αμερικανούς φέτος (2020) και έχει μολύνει τουλάχιστον 11,1 εκατομμύρια - περίπου 1 εκατομμύριο από αυτούς την τελευταία εβδομάδα.
Ωστόσο, στο Κογκρέσο, όπου οι συνομιλίες σχετικά με τα μέτρα οικονομικής στήριξης έχουν καθυστερήσει, η έγκριση της βοήθειας έχει μείνει στον πάγο.
Εντός του Λευκού Οίκου, ο Trump επικεντρώνεται περισσότερο στη λήψη πίστωσης για την ώθηση ανάπτυξης εμβολίων και εμποδίζει τον εκλεγμένο Πρόεδρο Joe Biden να πάρει τις απαραίτητες πληροφορίες για να εξασφαλίσει ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να αναλάβει ομαλά την καταπολέμηση της πανδημίας.
«Ένα άλλο εμβόλιο μόλις ανακοινώθηκε», είπε ο Trump τη Δευτέρα 16/11 αφού η Moderna ανακοίνωσε τα ελπιδοφόρα αποτελέσματα του για 95% αποτελεσματικότητα κατά του ιού.
"Για εκείνους τους σπουδαίους" ιστορικούς ", θυμηθείτε ότι αυτές οι υπέροχες ανακαλύψεις, οι οποίες θα τελειώσουν την πανούκλα της Κίνας, πραγματοποιήθηκαν όλα στην θητεία μου!"
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Biden αναφέρει ότι η άρνηση της κυβέρνησης Trump να εργαστεί για τη μετάβαση στην επόμενη κυβέρνηση θα πλήξει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνού και θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους.

"Περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν αν δεν συντονιστούμε", δήλωσε ο Biden τη Δευτέρα (16/11).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης