Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Mentoring από την INTERAMERICAN για τρίτη σχολική χρονιά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

tags :
Mentoring από την INTERAMERICAN για τρίτη σχολική χρονιά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Με το φετινό πρόγραμμα, η εταιρεία και η ΤΤΡ παρέχουν τη δυνατότητα σε μαθητές στη χώρα μας να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν σε αντιμετώπιση οδικών και καταστροφικών Κινδύνων
Η INTERAMERICAN και ο οργανισμός “The Tipping Point” (TTP) για τρίτη σχολική περίοδο, υλοποιούν την πρωτοβουλία «Θέλω να Ζω ασφαλέστερα και καλύτερα» σε τρεις θεματικές περιοχές.
Με το φετινό πρόγραμμα, η εταιρεία και η ΤΤΡ παρέχουν τη δυνατότητα σε μαθητές στη χώρα μας να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν σε αντιμετώπιση οδικών και καταστροφικών Κινδύνων, σε φυσικό Περιβάλλον και ποιότητα ζωής, καθώς και σε θέματα πρόληψης και φροντίδας για καλύτερη  υγεία, με εστίαση στη διατροφή και τη σωματική άσκηση.
Το πρόγραμμα εγγράφεται στο σχέδιο Εταιρικής Υπευθυνότητας για την υποστήριξη της εκπαίδευσης, κατ’ επιταγήν του Στόχου 4 των Sustainable Development Goals (SDGs) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, τους οποίους έχει υιοθετήσει η INTERAMERICAN.
Για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, δημιουργήθηκε και φέτος από την εταιρεία κοινότητα εθελοντών μεντόρων από στελέχη και εξωτερικούς, τακτικούς συνεργάτες της.
Οι μέντορες, που ξεκίνησαν ήδη την εκπαιδευτική προπαρασκευή τους από την  ΤΤΡ, θα μοιραστούν την επαγγελματική τους εμπειρία και γνώση με ομάδες μαθητών, επιλέγοντας ειδικότερο και οικείο σε αυτούς θέμα, στο πλαίσιο των ως άνω θεματικών.
Η συμμετοχή κάθε μέντορα στο πρόγραμμα του οργανισμού αφορά σε συνεδρίες μέσω τηλεδιάσκεψης, σε πραγματικό χρόνο.
Η INTERAMERICAN έχει επιλέξει για τη σχολική χρονιά 2020-2021 τρία ιδρύματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: ένα Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο στην Κρήτη, ένα Εργαστηριακό Κέντρο στην Ανατολική Αττική και ένα Γενικό Λύκειο στην περιοχή των κεντρικών γραφείων της.
Επισημαίνεται ότι πέρυσι, η συνεργασία INTERAMERICAN - ΤΤΡ για τη διαδραστική, διαδικτυακή επικοινωνία και ενημέρωση μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν εστιασμένη στον «Αλφαβητισμό για την Υγεία».
Είχαν πραγματοποιηθεί, συνολικά, 31 συνεδρίες εξ αποστάσεως.
Κατά την πρώτη, εξίσου επιτυχημένη, πιλοτική συνεργασία της εταιρείας και του οργανισμού στη σχολική περίοδο 2018-2019, τα θέματα που είχαν συζητηθεί αφορούσαν στον «Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό» και την ανάπτυξη των βασικών γνώσεων για τη διαχείριση των χρημάτων.
Ο οργανισμός “The Tipping Point” (TTP) έχει σκοπό να συμβάλλει στην ενδυνάμωση μαθητών ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδος, ώστε να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους και να λάβουν συνειδητά αποφάσεις για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία τους.
Εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις και τον χρόνο με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μέσω live τηλεδιασκέψεων ή/και video-απαντήσεων (ασύγχρονα) σε ειδική διαδραστική πλατφόρμα, μαθητές ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και μαθαίνουν πέρα από στερεότυπα, για επαγγέλματα και ιδέες από ανθρώπους-πρότυπα σε όλο τον κόσμο (από γιατρούς και αγρότες του διπλανού νησιού, μέχρι μηχανικούς της NASA), τους οποίους δεν θα μπορούσαν να συναντήσουν διαφορετικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης