Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι εξελίξεις στον Όμιλο πιέζουν για αποφάσεις στον Ελλάκτωρα - Προς ΑΜΚ έως 100 εκατ. ευρώ

Οι εξελίξεις στον Όμιλο πιέζουν για αποφάσεις στον Ελλάκτωρα - Προς ΑΜΚ έως 100 εκατ. ευρώ
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και όλα εξαρτώνται από την τιμή που θα αγοράσουν οι Ολλανδοί το ποσοστό της Farallon
Μπορεί η συμφωνία για απόκτηση ποσοστού του Ολλανδικού Ομίλου Reggeborgh Invest και του Farallon να βρίσκεται στην τελική ευθεία, ωστόσο όσο η συμφωνία δεν κλείνει, τόσο η κατάσταση στον Όμιλο Ελλάκτωρ επιβαρύνεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ολλανδικός Όμιλος Reggeborgh, ο οποίος ελέγχει το 5,4% της «Ελλάκτωρ» και διατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς επιπλέον ποσοστού 12,5%, που ανήκει σε «όχημα» συμφερόντων του κ. Λεωνίδα Μπόμπολα και στην παρούσα φάση δεν θα ασκήσει, έχει ήδη συμφωνήσει με την Farallon για την απόκτηση των μετοχών που έχει στον Ελλάκτωρα και αναμένεται να προχωρήσει εν συνεχεία σε σύγκληση γενικής συνέλευσης στον Ελλάκτωρα με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εκλογή νέου δικοικητικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος της αύξησης που δρομολογείται, θα είναι της τάξεως από 50 εκατ έως 100 εκατ ευρώ, γεγονός που θα δίνει τo δικαίωμα στον Ολλανδικό Όμιλο να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής του στον Ελλάκτωρα κάτω από το 33% (ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσοστό των κ.κ. Δημήτρη και Αναστάσιου Καλλιτσάντση θα εξαρτηθεί από το ύψος που θα αγοράσουν οι Ολλανδοί το ποσοστό από τη Farallon, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα παραμείνουν με μονοψήφιο ποσοστό.  
Εντονη είναι η φημολογία πως μετά τις παραπάνω εξελίξεις, η πρόθεση του Δημήτρη Καλλιτσάντση είναι να αποχωρήσει πλήρως από τον Όμιλο (πουλώντας το ποσοστό του στον αδερφό του Αναστάσιο Καλλιτσάντση) κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται.
Υπενθυμίζεται ότι οι αδερφοί Καλλιτσάντση, είχαν αποκτήσει επιπλέον ποσοστό συμμετοχής στον Ελλάκτωρα (περί το 12,5% στην τιμή των 2,15 ευρώ ανά μετοχή) από την Farallon έναντι δανείου 50 εκατ. ευρώ, πριν από 2,5 χρόνια, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Change4Ellaktor.
Σήμερα η τιμή της μετοχής του Ελλάκτωρα κινείται στο πεδίο των 1,30-1,40 ευρώ και εντύπωση προκαλεί παρά τις έντονες φημολογίες περί αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το ότι δεν υπάρχει προς το παρόν ερώτημα που να έχει τεθεί από τις χρηματιστηριακές αρχές στον Όμιλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης