Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Η IATA προετοιμάζεται για την παγκόσμια διανομή εμβολίων - Τι οδηγίες δίνει σε κυβερνήσεις

tags :
Η IATA προετοιμάζεται για την παγκόσμια διανομή εμβολίων - Τι οδηγίες δίνει σε κυβερνήσεις
Η IATA, κυκλοφόρησε ήδη οδηγίες για να διασφαλίσει ότι η βιομηχανία αεροπορικών φορτίων είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη μεγάλης κλίμακας διαχείριση, μεταφορά και διανομή ενός εμβολίου COVID-19
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “η αποστολή του αιώνα”, αφού πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη παγκόσμια επιχείρηση εφοδιασμού που έχει αναληφθεί ποτέ.
Ο λόγος για την παγκόσμια διανομή εμβολίων COVID-19, για την οποία προετοιμάζεται η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).Μία αποστολή που θα ανοίξει τα σύνορα και την επανεκκίνηση στα ταξίδια.
Η IATA, κυκλοφόρησε ήδη οδηγίες για να διασφαλίσει ότι η βιομηχανία αεροπορικών φορτίων είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη μεγάλης κλίμακας διαχείριση, μεταφορά και διανομή ενός εμβολίου COVID-19.
Η καθοδήγηση της IATA για την εφοδιαστική και τη διανομή εμβολίων και φαρμακευτικών προϊόντων παρέχει συστάσεις για τις κυβερνήσεις και την αλυσίδα εφοδιασμού εφοδιαστικής για την προετοιμασία.
Αντικατοπτρίζοντας την πολυπλοκότητα της πρόκλησης, η καθοδήγηση δημιουργήθηκε με την υποστήριξη ενός ευρέος φάσματος συνεργατών.
Όπως η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), η Διεθνής Ομοσπονδία Συνδέσμων Μεταφορέων Εμπορευμάτων (FIATA), η Διεθνής Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Κατασκευαστών και Ενώσεων (IFPMA) ), Pan American Health Organisation (PAHO), Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Παγκόσμια Τράπεζα, Παγκόσμιος Οργανισμός Τελωνείων (WCO) και Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).
Η καθοδήγηση περιλαμβάνει ένα αποθετήριο διεθνών προτύπων και κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τη μεταφορά εμβολίων και θα ενημερώνεται τακτικά καθώς διατίθενται πληροφορίες στη βιομηχανία.
Συνοδεύοντας την καθοδήγηση, η IATA δημιούργησε ένα κοινό φόρουμ ανταλλαγής πληροφοριών για τα ενδιαφερόμενα μέρη.
“Η παράδοση δισεκατομμυρίων δόσεων ενός εμβολίου που πρέπει να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί σε βαθιά παγωμένη κατάσταση σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεσματικά θα συνεπάγεται εξαιρετικά περίπλοκες διοικητικές προκλήσεις σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού. δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA Αλεξάντερ ντι Τζουνιάκ.
Ενώ η άμεση πρόκληση είναι η εφαρμογή μέτρων δοκιμής COVID-19 για το άνοιγμα των συνόρων χωρίς καραντίνα.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το πότε είναι έτοιμο ένα εμβόλιο. Αυτό το υλικό καθοδήγησης αποτελεί σημαντικό μέρος αυτών των προετοιμασιών”.

Οι βασικές προκλήσεις στην γιγαντιαία επιχείρηση

Οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζονται στην καθοδήγηση της IATA για την εφοδιαστική και τη διανομή εμβολίων και φαρμακευτικών προϊόντων περιλαμβάνουν:
*    Η διαθεσιμότητα ελεγχόμενης θερμοκρασίας εγκαταστάσεων αποθήκευσης και απρόβλεπτα όταν τέτοιες εγκαταστάσεις δεν είναι υπάρχουν.
*    Καθορισμός ρόλων και ευθυνών των μερών που εμπλέκονται στη διανομή εμβολίων, ιδίως κυβερνητικών αρχών και ΜΚΟ, για την παροχή ασφαλούς, γρήγορης και δίκαιης διανομής όσο το δυνατόν ευρύτερα.

Βιομηχανική ετοιμότητα για διανομή εμβολίων

*    Χωρητικότητα & Συνδεσιμότητα: Το παγκόσμιο δίκτυο διαδρομών έχει μειωθεί δραματικά. Οι κυβερνήσεις πρέπει να αποκαταστήσουν τη συνδεσιμότητα αέρα για να διασφαλίσουν ότι υπάρχει επαρκής χωρητικότητα για τη διανομή εμβολίων.
*    Εγκαταστάσεις και υποδομή: Ο πρώτος κατασκευαστής εμβολίων που υποβάλλει αίτηση για έγκριση από το ρυθμιστικό απαιτεί το εμβόλιο να αποσταλεί και να αποθηκευτεί σε ψυχρές εγκαταστάσεις. Καθιστώντας απαραίτητες τις εγκαταστάσεις εξαιρετικά ψυχρής αλυσίδας σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.
*    Σκέψεις περιλαμβάνουν τη διαθεσιμότητα ελεγχόμενης θερμοκρασίας εγκαταστάσεων και εξοπλισμού με προσωπικό που έχει εκπαιδευτεί να διαχειρίζεται εμβόλια ευαίσθητα στο χρόνο και τη θερμοκρασία.
*    Διαχείριση συνόρων: Θα είναι απαραίτητη η έγκαιρη κανονιστική έγκριση και αποθήκευση και εκκαθάριση από τις τελωνειακές και υγειονομικές αρχές.
*    Οι προτεραιότητες για τις διαδικασίες στα σύνορα περιλαμβάνουν την καθιέρωση ταχέων διαδικασιών για άδειες πτήσεων και προσγείωσης για επιχειρήσεις που φέρουν το εμβόλιο COVID-19 και πιθανή δασμολογική ελάφρυνση για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας του εμβολίου.
*    Ασφάλεια: Τα εμβόλια είναι πολύτιμα προϊόντα. Πρέπει να υπάρχουν ρυθμίσεις για να διασφαλιστεί ότι οι αποστολές παραμένουν ασφαλείς από παραβίαση και κλοπή. Οι διαδικασίες είναι ήδη σε εξέλιξη, αλλά ο τεράστιος όγκος αποστολών εμβολίων θα απαιτήσει έγκαιρο σχεδιασμό για να διασφαλιστεί ότι είναι επεκτάσιμες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης