Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Περιουσία 67 εκατ. ευρώ για τον Τιτάν από τις ίδιες μετοχές

tags :
Περιουσία 67 εκατ. ευρώ για τον Τιτάν από τις ίδιες μετοχές
Η εταιρία δηλώνει ότι δεν εξετάζει καμία κίνηση
Σε εργαλείο ρευστότητας, αλλά και υπεραξιών έχει μετατραπεί η αγορά ίδιων μετοχών για τις εισηγμένες, ειδικά σε μια υπερπουλημένη χρηματιστηριακή αγορά, όπως η ελληνική.
Εφόσον επιβεβαιωθεί η υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου και οι οικονομίες επανέλθουν σε μια κανονικότητα εντός ενός εξαμήνου, οι υπεραξίες που θα καταγραφούν θα είναι υψηλές.
Ως περιουσιακό στοιχείο αντιμετωπίζει τις ίδιες μετοχές και ο όμιλος Τιτάν καθώς, διαχρονικά κατέχει ένα ποσοστό των μετοχών της.  

Στα στελέχη

Χθες με το προγράμμα stock option μεταβιβάστηκαν ορισμένες  απο τις ίδιες μετοχές σε στελέχη της εταιρείας κι αν συνυπολογίσει κανείς τις ιστορικές τιμές της μετοχής, και, κυρίως, τις επενδύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η εταιρεία τότε τα σημερινά επίπεδα τιμών κυμαίνονται σχετικά χαμηλά.
Σήμερα η αξία των ίδιων μετοχών του Τιτάνα ανέρχονται στα 67 εκατ. ευρώ ( 5,1 εκατ. μετοχές ή 6,30% των συνολικών μετοχών )
Με  βάση τα διαθέσιμα στοιχεία οι αγορές ίδιων μετοχών τους προηγούμενους μήνες είχαν γίνει μεταξύ 10-11 ευρώ και σήμερα ο τίτλος κινείται πάνω από τα 13 ευρω, ύστερα και απο τα αποτελέσματα του 9μηνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες απο την εταιρεία, ο όμιλος δεν προτίθεται προσώρας να προχωρήσει σε κάποια κίνηση ( ιδιωτική τοποθέτηση ή διαγραφή μετοχών), ένδειξη και της υψηλής ρευστότητας που κατέχει.
Άλλωστε, η εταιρεία στο 9μηνο είχε ταμειακά διαθέσιμα 218 εκατ. ευρώ έναντι 123, 8 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου.  
Τον Ιούλιο του 2020, η Titan Global Finance εξέδωσε ομολογίες συνολικής αξίας ύψους 250 εκατ ευρώ λήξεως 2027 και με ετήσιο επιτόκιο 2,75%.
Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν χρησιμοποιήθηκαν για την εξόφληση άλλων δανειακών υποχρεώσεων που διέθεταν υψηλότερο επιτόκιο.
Τα υπόλοιπα ομόλογα που διαθέτει ο όμιλος λήγουν το 2024-2027, έτσι ο όμιλος δεν έχει ανάγκη άμεσης διευθέτησης.     
Tα καθαρά αποτελέσματα του Ομίλου μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας το εννεάμηνο του 2020 κατέγραψαν κέρδη ύψους 58 εκατ. ευρώ έναντι 45,2 εκατ ευρώ.
Κατά την ίδια περίοδο του 2019, σημειώνοντας αύξηση 28,1%.              
Τα δε λειτουργικά κέρδη στο 9μηνο αυξήθηκαν κατά 10,1% στα 229,4 εκατ. ευρω κυρίως σταθερότητα των τιμών και των εσόδων, ενώ τα χαμηλότερα λειτουργικά κόστη, ιδίως στη θερμική ενέργεια, οδήγησαν σε εξοικονόμηση δαπανών.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης