Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H αξία του Bitcoin θα ξεπεράσει τα 318.000 δολ. το 2021, υποστηρίζει αναλυτής της Citigroup

H αξία του Bitcoin θα ξεπεράσει τα 318.000 δολ. το 2021, υποστηρίζει αναλυτής της Citigroup
Το αβέβαιο χρηματοοικονομικό περιβάλλον και οι ομοιότητες που παρουσιάζει η αγορά των ψηφιακών νομισμάτων με την αγορά χρυσού θα ωθήσουν την τιμή του Bitcoin 
Τα 318.000 δολ. εκτιμά ότι θα φτάσει η τιμή του Bitcoin μέχρι το 2021 ο managing director της αμερικανικής τράπεζας Citigroup, Tom Fitzpatrick.
Όπως είπε, το αβέβαιο χρηματοοικονομικό περιβάλλον και οι ομοιότητες που παρουσιάζει η αγορά των ψηφιακών νομισμάτων με την αγορά χρυσού θα ωθήσουν την τιμή του Bitcoin σε δυσθεώρητα ύψη.
Βέβαια, παρότι εδώ και πολύ καιρό ονομάζεται «ψηφιακός χρυσός» από τους φανατικούς των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin μέχρι στιγμής, λόγω της μεταβλητότητας που παρουσιάζει και της φύσης των συναλλαγών που γίνονται με αυτό, έχει «κακό όνομα».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Fitzpatrick, το τρέχον μακροοικονομικό σκηνικό μπορεί να πυροδοτήσει το περιουσιακό στοιχείο και να το συντηρήσει ψηλά.
«Βλέπετε ότι οι τιμές είναι πολύ πιο συμμετρικές τα τελευταία επτά χρόνια, σχηματίζοντας κάτι που μοιάζει με καλά καθορισμένο κανάλι, που μας δίνει μια ανοδική κίνηση παρόμοια με το τελευταίο ράλι (το 2017)», όπως φαίνεται, στην παρακάτω εικόνα.



Ο Fitzpatrick χαρακτήρισε το Bitcoin «νέο χρυσό» και είπε ότι το ασταθές μακροοικονομικό κλίμα του σήμερα δημιουργεί χώρο για μια νέα χρηματοοικονομική δομή.
Η κατάσταση, όπως είπε, είναι παρόμοια με το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί κατά τη δημιουργία του Bitcoin το 2008, οπότε συνέβη μία από τις μεγαλύτερες υφέσεις στην ιστορία.

Μεταβαλλόμενο νομισματικό περιβάλλον

Το στέλεχος της Citibank είπε ότι η νομισματική πολιτική στις ΗΠΑ διαμορφώνεται ιστορικά από δύο παράγοντες:
τη συνάφεια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας με τα χρήματα που τυπώνει (για την προστασία της οικονομίας της) και την ενδεχομένως χαμηλότερη αποτίμηση του νομίσματος fiat (που ονομάζεται υποτίμηση).
Αυτό, κατά τη γνώμη της Fitzpatrick, ανανεώνουν τη ζήτηση για χρυσό, αλλά και για το ψηφιακό ανάλογό του, το Bitcoin.
«Είναι ένα περιουσιακό στοιχείο με περιορισμένη προσφορά.
Κινείται πέρα από τα σύνορα και οι ιδιοκτήτες του δεν εντοπίζονται», είπε.
Εν τω μεταξύ, η άνοδος των ψηφιακών νομισμάτων που υποστηρίζονται από το κράτος - όπως το ψηφιακό Yuan της Κίνας - είναι μια ακόμη ένδειξη του μεταβαλλόμενου χρηματοοικονομικού καθεστώτος που θα μπορούσε, με τη σειρά του, να υποστηρίξει την άνοδο του Bitcoin, σημείωσε ο Fitzpatrick.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης