Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Cos (ΕΚΤ): Πρέπει να αυξήσουμε τη νομισματική διευκόλυνση για να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της αγοράς

De Cos (ΕΚΤ): Πρέπει να αυξήσουμε τη νομισματική διευκόλυνση για να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της αγοράς
Με την ευρωζώνη να οδεύει προς νέα ύφεση αυτό το τρίμηνο, η ΕΚΤ έχει στρώσει το έδαφος για περισσότερα μέτρα τον Δεκέμβριο του 2020
Την άποψη ότι το διοικητικό συμβούλιο της  ΕΚΤ πρέπει να αυξήσει περαιτέρω τη νομισματική διευκόλυνση ώστε να αποφευχθούν προβλήματα κατακερματισμού της αγοράς δεδομένης της επιδείνωσης του outlook τόσο για την οικονομική δραστηριότητα όσο και τον πληθωρισμό, εξέφρασε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Pablo Hernandez de Cos.
Με την ευρωζώνη να οδεύει προς νέα ύφεση αυτό το τρίμηνο, η ΕΚΤ έχει στρώσει το έδαφος για περισσότερα μέτρα τον Δεκέμβριο του 2020, πιθανότατα μέσω του έκτακτου προγράμματος για την πανδημία και μέσω ευνοϊκότερων δανείων προς τον τραπεζικό τομέα.
Σε πρόσφατες δηλώσεις της, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Christine Lagarde, δήλωσε ότι αυτό θα μπορούσε να βασιστεί κυρίως σε νέες αγορές ομολόγων και επιδοτήσεις στις τράπεζες μέσω δανείων σε αρνητικά επιτόκια.
Εν τω μεταξύ, ο Mario Centeno, μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ ζήτησε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις περισσότερο στοχευμένα μέτρα δίνοντας έμφαση στα εν εξελίξει επενδυτικά projects που θα ωφελήσουν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους εργαζόμενους.
«Τα επίπεδα χρέους καθιστούν απαγορευτική τη μαζική στήριξη.
Πρέπει να είμαστε περισσότερο απαιτητικοί από ό,τι πριν και τα μέτρα στήριξης πρέπει να είναι στοχευμένα... και προσωρινά» δήλωσε ο Centeno.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης