Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Στην οικονομία ρίχνει το βάρος ο Biden, την ώρα που ο Trump επιμένει δικαστικά

HΠΑ: Στην οικονομία ρίχνει το βάρος ο Biden, την ώρα που ο Trump επιμένει δικαστικά
Ο Trump παραδέχθηκε την ήττα αλλά... το πήρε πίσω
Στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας ρίχνει πλέον το βάρος ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden, καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει τα καθήκοντά του, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Donald Trump, ο οποίος δεν έχει παραδεθχεί την ήττα του, προαναγγέλλει την κατάθεση νέων αγωγών, σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
Όπως σημειώνει το Reuters, την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ο Biden θα ενημερωθεί σχετικά και θα δώσει μία ομιλία στην πατρίδα του στο Ντέλαγουερ σχετικά με την ανοικοδόμηση της οικονομίας που υπέστη την απώλειες εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, καθώς η πανδημία προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 245.000 Αμερικανών πολιτών.
Οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Biden θα συναντηθούν αυτήν την εβδομάδα με φαρμακευτικές εταιρείες που αναπτύσσουν εμβόλια για την πρόληψη της COVID-19, δήλωσε έ κορυφαίος βοηθός του εκλεγμένου προέδρου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πρόκληση του εκτεταμένου εμβολιασμού μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στις 20 Ιανουαρίου.

Ο Trump παραδέχθηκε την ήττα αλλά... το πήρε πίσω

Στον αντίποδα, ο απερχόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Donald Trump, εμφανίστηκε την Κυριακή να αναγνωρίζει την ήττα του, ωστόσο στη συνέχεια...το πήρε πίσω.
 Όπως έγραψε στο Twitter, δεν παραδέχεται τίποτα και επανέλαβε τις αβάσιμες κατηγορίες του για απάτη των ψηφοφόρων, όπως σημειώνει το Reuters.
Αργότερα προανήγγειλε την κατάθεσε νέων αγωγών που δείχνουν την αντισυνταγματικότητα των εκλογών του 2020, παρόλο που παρατητητές των εκλογών και από τα δύο κόμματα δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σημαντικές παρατυπίες.
Οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι  έχουν αποκηρύξει ως «αβάσιμους τους ισχυρισμούς» και εξέφρασαν «απόλυτη εμπιστοσύνη» στην ακεραιότητα των εκλογών, σύμφωνα με δήλωση την περασμένη εβδομάδα από τον οργανισμό κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης